Generaţia fast-food: Totul despre obezitate, sâmbătă seară, la „România de poveste”

Graşi şi frumoşi... e doar o poveste. Suntem ceea ce mâncăm. Iar la capitolul acesta, România e pe locul trei în Europa. Avem patru milioane de adulţi obezi. La capitolul obezitate infantilă, cifrele sunt uluitoare: aproape 30% dintre copii sunt obezi. Generaţia fast food este  deja în floare.

RomaniaTV.net
21 ian. 2012, 12:47
Generaţia fast-food: Totul despre obezitate, sâmbătă seară, la „România de poveste”

Copiii graşi sunt bolnavi, iar boala pătrunsă în corp de la vârste fragede, evoluază rapid, dacă cineva nu spune, stop. Tentaţiile sunt la fiecare colţ de stradă. Cozi la tarabele cu fructe n-au văzut demult, în schimb, la fast food, e tot timpul aglomerat.

„Din păcate, sunt foarte mulți copii în generație care sunt grăsuți și s-ar putea ca această asociere cu evoluția celorlalți copii să nu fie benefică pentru părinți. „Lasă că și copilul x e mai grăsuț”. E o eroare”, spune dr. Cătălin Copăescu, medic primar chirurg.

La doar 12 ani Neluţu suferă de obezitate morbidă. Copilul cântareste deja 104 kilograme. Fiind adesea ţinta răutăţilor celorlalţi colegi, a ajuns să se izoleze.

„Familia este motivul pentru care copilul se îngrașă… (…)De Crăciun, Moșul aduce dulciuri, în finalul unei mese bogate în care de cele mai multe ori bunicii își îndoapă nepoții cu alimente, oferă drept premiu și dulcele care este surplusul de calorii peste o masă care nu este bogată în alimente sănătoase”, explică dr. Copăescu.

Neluţu se pregăteşte pentru unul dintre cele mai importante examene din viaţa lui. Examenul la care kilogramele în plus trebuie să rămână corigente.

Florian a trecut printr-o experinta similara. Astăzi, pentru el povara kilogramelor în plus a ramas doar o amintire.

Totul despre obezitate si consecinţele ei vedeţi în acestă seară la „România de poveste”, la 21.30. Dr Simona Tivadar, specialist în diabet şi boli de nutriţie vă spune care este alimentaţia corectă pentru copii.