Generația Z, menajată de marile companii din România. Programul de 8 ore, modificat în favoarea tinerilor care vor să se angajeze

Dispare programul de muncă de 8 ore? Marile companii din țară încearcă să găsească alte variante pentru a atrage angajații din generația Z.

22 ian. 2024, 17:22
Generația Z, menajată de marile companii din România. Programul de 8 ore, modificat în favoarea tinerilor care vor să se angajeze
Generația Z, principala țintă a marilor angajatori din România

Kaufland România, unul dintre cei mai mari angajatori de la noi din țară, încearcă să găsească alternative pentru a angaja cât mai mulți tineri. Ținta lor sunt românii din generația Z. Team Leader-ul de Recritare susține că ei sunt viitorul. Iată la ce variante s-au gândit pentru a-i atrage pe candidați.

„Am observat că ei împletesc foarte bine tehnologia cu munca și se așteaptă ca tu ca și angajator să faci același lucru. Sunt foarte digitalizați. Tu, ca angajator, trebuie să fii acolo prezent și să fii reprezentativ pentru ei. Trebuie să ții tu pasul cu toate părțile digitale și cu viteza pe care ei o au”, a declarat Bogdan Cană, Team Leader Recrutare în cadrul Kaufland România, potrivit profit.ro.

Citește și: Angajări 2024. Generaţia Z ar veni 3 zile pe săptămână la birou pentru „relaţiile cu colegii”

Tinerii din generația Z caută, în general, flexibilitate la locul de muncă, dorindu-și mai multă independență și autonomie.

„Clar au nevoie de mai multă atenție, au alte priorități, e foarte importantă flexibilitatea. Cred că paradigma muncii de 8 ore pe zi e un pic distrusă în ceea ce-i privește pentru că nu prea mai funcționează așa. Tot ce ar trebui să facem noi în plus ar fi să ducem munca și piața muncii într-o zonă mai atractivă pentru ei pentru că dacă ești rigid, respingi”, a mai precizat Bogdan Cană.

Kaufland România oferă elevilor și studenților oportunitatea de a participa la programe specializate de practică și stagii, cum ar fi Kaufland Internship Experience sau Kaufland Trainee Program.

„Avem programe dedicate lor și încercăm să fim cât mai aproape de ei și să le oferim o imagine de ansamblu asupra pieței muncii. Și, pe lângă faptul că le oferim programe de practică, adică poți să vii ca și practicant în timpul liceului în Kaufland, avem, de asemenea, programe de internship și trainee”, a precizat Team Leader-ul de Recrutare.

Citește și: Generaţia Z intră cu tupeu pe piaţa muncii. Vor pe loc între 1.000 şi 3.000 de euro, deşi sunt slab pregătiţi

Kaufland România este membră a grupului Schwarz. Compania se mândrește cu o echipă ce numără 155.000 de angajați la nivel mondial. În România, Kaufland are peste 17.000 de angajați, consolidându-și poziția ca unul dintre principalii angajatori din țară și Europa.

În anul precedent, compania a obținut distincția de „Angajator de top” pentru a noua oară în România. Totodată, a obținut acest premiu și pentru a șasea oară în Europa. Distincția a fost acordată de Top Employers Institute din Olanda.

Cei interesați să se alăture echipei Kaufland România sunt invitați să aplice online pe www.cariere.kaufland.ro, telefonic la 0219132 sau să se prezinte la biroul de informații din oricare magazin.