Genică Boerică şi-a recuperat ceasurile de lux confiscate de procurori

A primit 12 ani de închisoare pentru spălare de bani, dar şi ceasurile de firmă înapoi. Omul de afaceri craiovean Genică Boerică a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti într-un dosar în care este judecat pentru că a prejudiciat statul cu un milion de lei. Aceeaşi instanţă a decis şi să-i returneze ceasurile scumpe confiscate de procurori în timpul anchetei.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 09:36
Genică Boerică şi-a recuperat ceasurile de lux confiscate de procurori

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus returnarea către omul de afaceri a mai multor bunuri confiscate în timpul anchetei. Este vorba despre bijuterii şi accesorii din aur sau platină, cu pietre preţioase. Cel mai ieftin ceas din colecţia lui Genică Boerică costă pe puţin trei mii de euro.

Nu este de mirare că omul de afaceri îşi permitea astfel de extravaganţe, având în vedere afacerile pe care le făcea în dauna statului. Procurorii DIICOT au instrumentat mai multe dosare în care îl acuză pe Genică Boerică de spălare de bani, returnare ilegală de TVA sau evaziune fiscală.

Judecătorii au decis, în schimb, confiscarea unei arme de vânătoare pe care omul de afaceri o deţine.

Ce i s-a restituit lui Boerică, conform Tribunalului Bucureşti: „un inel bărbătesc din metal de culoare galbenă cu montura din piatră de culoare neagră, un ceas bărbătesc din metal de culoare albă marca Cartier, un ceas bărbătesc din metal de culoare albă şi galbenă cu inscripţia Longines, un ceas bărbătesc de culoare albă având curea de piele, cu inscripţia Versace, un ceas bărbătesc din metal de culoare galbenă cu inscripţia Swisstar, un ac de cravată din metal de culoare galbenă, având încrustată o piatră de culoare roşie”.