Geoană: Băbuţa mea de la Dăbuleni a căzut pe spate că a făcut poză cineva. Americanii nu fac preşedinţi

Senatorul PSD Mircea Geoană, a declarat duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că cea mai reuşită vizită în SUA a fost a lui Emil Constantinescu, potrivit Mediafax. El a mai spus că o comparaţie cu alte vizite ale oficialilor români "nu înseamnă nimic", menţionând totodată că "americanii nu fac preşedinţi".

27 oct. 2013, 09:24
Geoană: Băbuţa mea de la Dăbuleni a căzut pe spate că a făcut poză cineva. Americanii nu fac preşedinţi

Geoană a fost întrebat cum i s-a părut vizita în SUA a premierului Victor Ponta şi dacă poate fi comparată cu cea a fostului premier Adrian Năstase, când ar fi discutat cu oficialii SUA despre candidatura sa la alegerile prezidenţiale.

„A fost o glumă (despre candidatura la prezidenţiale a lui Năstase, n.r.) …o discuţie între politicieni…Discuţia a fost strict pe zona de parteneriat româno-american, am fost de faţă, am pregătit vizita. Am ajutat şi la vizita domnului Ponta cât am putut. Ceea ce s-a propagat în mediilor româneşti a fost această legendă cum că americanii stau şi desfac în România preşedinţi. Poporul român votează şi desface şi… nu desface preşedinţii din România”, a afirmat Geoană.

El a afirmat că cea mai reuşită vizită în SUA a unui oficial român a fost cea a preşedintelui Emil Constantinescu, în perioada în care Geoană are ambasador în Statele Unite.

„Dacă este vorba să compar vizitele domnului Traian Băsescu ca preşedinte şi a domnului Constantinescu ca preşedinte, domnul Constantinescu a avut vizite mai bune. Înseamnă asta ceva? Nu înseamnă nimic, pentru că de fapt fiecare preşedinte, fiecare prim-ministru, fiecare guvern au pus câte un strat pe această temelie importantă a relaţiei româno-americane”, a mai declarat senatorul PSD.

De asemenea, el a ţinut să precizeze că modul în care este prezentată o astfel de vizită nu are de fapt impact major asupra alegătorilor.

‘Degeaba încercăm noi să facem poze şi să spune acasă…băbuţa mea de la Dăbuleni a căzut pe spate că a făcut poză cineva. Nu a căzut pe niciun spate, să ştiţi, pentru că durează exact cinci secunde cât durează viaţa unei ştiri în această cavalcadă de informaţii. Lumea este interesată de locuri de muncă, de putere de cumpărare, de fiscalitate, de ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi”, a mai afirmat Geoană.

 

VEZI SI:

Vezi de ce s-a supărat Victor Ponta pe Mircea Geoană