Geoană: Dacă mi se garantează că sunt schimbat cu cineva din PSD, plec de la şefia Senatului

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni,  că nu a spus în SUA că este lider al opoziţiei, fostul preşedinte al PSD adăugând că dacă i se garantează că va fi înlocuit de un membru PSD, pleacă de la şefia Senatului, el menţionând însă că acestă schimbare este imposibilă.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 20:27
Geoană: Dacă mi se garantează că sunt schimbat cu cineva din PSD, plec de la şefia Senatului

Preşedintele Senatului a ţinut să spună că nu are nicio înţelegere cu preşedintele Traian Băsescu şi nici nu vrea să plece la alt partid.

El a mai spus că, din câte ştie, scânteia care a aprins scandalul de luni este faptul că „s-a încercat organizarea unei vizite în SUA, dar nu s-a reuşit”. Geoană a spus că nu a înţeles de ce nu a fost sunat pentru organizarea acestei vizite, având în vedere că el a fost ambasador în SUA şi are contacte politice şi în media din SUA.

Mircea Geoană a declarat că nu a spus la Washington că este liderul opoziţiei din România. „Niciodată! M-aş fi făcut eu de râs”, a spus Geoană, precizând că interlocutorii săi din SUA ştiu că el este fost preşedinte al PSD, fost candidat la Preşedinţie, social-democrat şi preşedinte al Senatului.

„Oamenii ăia nu ştiu că liderii opoziţiei sunt Ponta şi Antonescu?”, a întrebat, retoric, Geoană.

El a mai declarat că speră ca situaţia actuală de la Senat să fie „o furtună trecătoare”. „Dacă cineva îmi garantează că poate numi în locul lui Geoană un alt social-democrat , sunt gata să fac acest pas”, a spus Geoană, menţionând însă că nimeni nu îi poate garanta acest lucru este posibil, funcţia urmând să fie preluată de cei de la putere.

Geoană a mai povestit că în urmă cu trei luni a fost chemat la sediul partidului de către Victor Ponta, iar acesta l-a invitat la strângerea rândurilor în folosul PSD. „Am răspuns fără ezitare da, cu o condiţie: să mi se acorde respect”. Geoană a spus că respect înseamnă să fie consultat în deciziile strategice ale formaţiunii, pentru că are experienţă ca preşedinte al PSD.

Geoană a mai spus că a discutat atunci cu Ponta despre faptul că traseul actualului preşedinte al PSD de a deveni premier nu se intersectează cu intenţia sa de a mai candida o dată la Preşedinţie, dacă se va putea.

PSD a solicitat oficial, luni, în plenul Senatului, condus de Mircea Geoană, înlocuirea acestuia din funcţie cu senatorul PSD Titus Corlăţean.

Liderul grupului PSD, Ilie Sârbu, a făcut la tribună solicitarea de introducere a acestui punct pe ordinea de zi a plenului de luni.


loading...