Geoană: Dmitri Rogozin este un agent provocator, România nu trebuie să fie timorată

Înaltul Reprezentant al Guvernului pentru proiecte economice strategice şi de diplomaţie publică, senatorul PSD Mircea Geoană, consideră că vicepremierul rus Dmitri Rogozin este un 'agent provocator', care prin recentele sale declaraţii a urmărit să transmită un 'mesaj de timorare' către România, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
14 mai 2014, 08:13
Geoană: Dmitri Rogozin este un agent provocator, România nu trebuie să fie timorată

Invitat la RFI, social-democratul a arătat că misiunea oficialului rus este aceea de a menţine Republica Moldova sub influenţa Federaţiei Ruse.

‘Francezii au inventat formula ‘agent provocateur’. În româneşte e aproape identic, ‘agent provocator’. Ăsta este Rogozin, aşa funcţionează, irită, creează tensiune, provoacă, în special Republica Moldova, pentru că rolul său şi unica sa misiune este să ţină Moldova în sfera de influenţă a Rusiei, cu orice cost şi, evident, să încerce să transmită un mesaj de timorare către cel mai important aliat şi partenerul natural şi firesc al Republicii Moldova, care este România’, a declarat Mircea Geoană.

Totodată, senatorul PSD a precizat că România ‘nu are niciun fel de motiv să fie timorată’ de afirmaţiile vicepremierul rus.

‘Este pur şi simplu un jucător care are o funcţie importantă, care n-are portofoliu, are un singur portofoliu, folosirea Transnistriei ca menghină şi ca ancoră a restului Republicii Moldova în sfera de influenţă a Federaţiei Ruse şi, evident, să încerce să creeze polemici. (…) Eu l-aş trece deja în zona de bagatelizare. Ce scrie pe Twitter sau ce comentează în spaţiul public cred că, în clipa de faţă, nu mai merită răspuns din partea noastră ca instituţii, ca autorităţi. Pur şi simplu este clar ce rol are, trebuie să-l tratăm ca atare’, a adăugat senatorul.