Geoană: Este bine şi pentru Guvern ca opoziţia să aibă o voce mai robustă VIDEO

Senatorul PSD Mircea Geoană a apreciat, luni, desemnarea lui Cătălin Predoiu drept premier al guvernului alternativ al PDL, precizând că este bine şi pentru Guvern ca opoziţia să aibă "o voce mai critică" şi "mai robustă", deoarece altfel lipsa de opoziţie îndeamnă la "lenevie".

RomaniaTV.net
08 iul. 2013, 16:08
Geoană: Este bine şi pentru Guvern ca opoziţia să aibă o voce mai robustă VIDEO

Geoană a fost întrebat cum vede anunţul PDL privind desemnarea lui Cătălin Predoiu drept premier al guvernului alternativ al democrat-liberalilor.

„Este evident faptul că în condiţiile în care opoziţia este practic redusă la tăcere – şi nu e redusă la tăcere de către USL, ci de propria lor neputinţă – este firesc să încerce să-şi redreseze o situaţie care este catastrofală. Deci opoziţia astăzi este într-o situaţie extraordinar de delicată. Şi pentru sistemul nostru democratic în general şi pentru propria lor existenţă şi supravieţuire. De aceea, faptul că prin import sau nu îşi întăresc echipele şi competenţele nu poate fi decât un lucru de apreciat. Eu cred că este bine şi pentru Guvern, şi pentru majoritate, să aibă din partea opoziţiei o voce mai critică, o voce mai robustă, pentru că lipsa de opoziţie îndeamnă la lenevie”, a apreciat Geoană.

El a mai susţinut că speră ca „şi alte partide din opoziţie să poată să joace rolul de opoziţie care să vină cu soluţii, care să fie o opoziţie credibilă şi constructivă”.

„Sper, de asemenea, ca domnul Predoiu, care a avut şi o lungă experienţă în multe guverne, de diverse coloraturi, să dea o mână de ajutor şi pe zona de Schengen, de ce nu? A fost un ministru al Justiţiei care a fost apreciat în zona de Bruxelles şi sperăm ca patima politică să nu-i umbrească luciditatea cu privire la astfel de subiecte”, a mai comentat senatorul PSD.

Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu a fost ales, sâmbătă, prim-vicepreşedinte al PDL.