Geoană îi cere lui Băsescu demiterea lui Boc şi numirea unui tehnocrat

Senatorul independent, Mircea Geoană, îi solicită lui Traian Băsescu să-l înlocuiască pe Emil Boc de la şefia Guvernului cu un tehnocrat. Fostul lider al PSD face apel la PDL, dar şi la USL să conlucreze pentru susţinerea unui guvern din care să facă parte doar specialişti apolitici.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 16:26
Geoană îi cere lui Băsescu demiterea lui Boc şi numirea unui tehnocrat

„Solicit preşedintelui Traian Basescu să-l demită de urgenţă pe Emil Boc. Nu mai putem continua cu un premier care propune în mod constant legi neconstituţionale. De asemenea, fac apel la factorul politic existent în acest moment să susţină un cabinet de tehnocraţi. Avem nevoie de un consens general în jurul unui premier tehnocrat şi îndemn PDL, dar şi USL, să pună deoparte ambiţiile politice şi să conlucreze în interesul românilor”, precizează Geoană, într-un comunicat remis Mediafax.

Geoană menţionează că separarea alegerilor locale de cele generale, decisă miercuri de Curtea Constituţională, nu va oferi „supapa” de detensionare la care se aşteaptă reprezentanţii puterii.

„Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale arată fără orice fel de echivoc ca Guvernul Boc trebuie să plece cât mai repede posibil şi să fie înlocuit de un alt Cabinet, alcătuit din tehnocraţi şi profesionişti, care să organizeze alegerile din acest an”, mai spune Mircea Geoană.

Comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională, a decis, miercuri, Curtea Constituţională, admiţând astfel sesizarea USL.