Geoană încă se visează preşedinte. Vrea să candideze în 2014

Fostul preşedinte al Senatului îşi va face un nou partid, iar dacă rezultatele la alegerile din 2012 vor fi satisfăcătoare crede că şansele de a ajunge la Cotroceni sunt "destul de frumoase".

RomaniaTV.net
04 dec. 2011, 09:40
Geoană încă se visează preşedinte. Vrea să candideze în 2014

Mircea Geoană nu a renunţat la ideea de a candida la alegerile prezidenţiale din 2014. Inivitat în emisiunea „După 20 de ani”, de la PRO TV, fostul preşedinte al Senatului a declarat că acest lucru se va întâmpla funcţie de rezultatele pe care viitorul său partid le va înregistra în 2012. „Nu cred că are cineva vreun semn de întrebare că nu am abandonat această idee şi această speranţă. Nu am abandonat-o!„, a spus Geoană.

„Voi ajunge în situaţia să fiu acolo (de a candida la alegerile prezidenţiale -n.r.). În primul rând… mai spuneam eu de analogii de Liga Campionilor şi de campionate de tenis, trebuie să treci de semifinale. Faza de semifinale sunt alegerile din 2012. Dacă voi avea succes în 2012, dacă voi putea să construiesc sau să reconstruiesc, atunci cred că şansele pentru 2014 sunt destul de frumoase”, a adăugat senatorul.

El a mai declarat că va lansa în cel mai scurt timp un nou partid, despre care a spus că, sub nicio formă, nu va fi un al doilea UNPR: „Ca dovadă că nu îl lansez şi nu este complet desenat este că nu aveam în plan să fac aşa ceva. Deci, nu aveam undeva în frigider, în microunde, în sertar sau într-un raft un proiect de partid politic. Ar fi fost şi ilogic, pentru că, dacă vrei să faci un partid, îţi ia ceva timp.

Am fost pus în faţa unei situaţii şi, cred, în faţa unei oportunităţi de a construi ceva. Eu am spus, la finalul acelui faimos Comitet Executiv, «adio tovarăşi!» acelor care consider că nu mai au nimic comun cu mine, dacă au avut vreodată, dar am spus şi «pe curând prieteni!», pentru că sunt convins că ne vom reîntâlni cu foarte mulţi dintre colegii de bună calitate – partea sănătoasă a PSD, de la liberali, partea sănătoasă de la alte partide, partea sănătoasă de la alte partide care nu sunt parlamentare şi care în acest moment simt nevoia de a se aduna sub un alt stindard. Sub nicio formă, să presuspunem că vom avea suficient de mult succes, suficient de mulţi parlamentari, vorbesc de actualul parlament, nu de viitorul parlament, suficient de multă simpatie din partea opiniei publice, sub nicio formă nu vom fi un al doilea UNPR”.

Prognoza lui Geoană pentru următoarele luni este că liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antescu, nu vor mai fi în funcţiile de preşedinţi ai PSD şi PNL, iar Emil Boc nu va mai fi premier.