Geoană le scrie „prietenilor din PSD”: Ne vom mai întâlni pe drumul nostru politic

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a adresat o scrisoare membrilor PSD, în care critică actuala conducere a formaţiunii şi îi asigură pe "prietenii" săi din partid că "valoarea şi calitatea omenilor nu poate fi umbrită", adăugând: "Vă asigur că ne vom mai întâlni pe drumul nostru politic".
Romania TV
25 nov. 2011, 07:20
Geoană le scrie

Recent exclus din PSD, Mircea Geoană le-a scris foştilor colegi social-democraţi.

Este un moment greu şi dureros pentru mine, şi pentru noi toţi, membri, simpatizanţi şi votanţi PSD. Am condus cu bună-credinţă acest partid timp de cinci ani de zile, având cel mai lung mandat de preşedinte al PSD, răstimp în care am fost în fruntea partidului în nu mai puţin de şase campanii electorale, în care ştim cu toţii cât de greu ne-a fost. Am reuşit să ţin unit acest mare partid. Acest lucru nu a fost întotdeauna uşor, dar am tras mereu nădejde şi forţă din credinţa că uniţi suntem puternici, iar dezbinaţi suntem slabi. Am pus unitatea partidului înainte de orice pentru că am înţeles că puterea unui partid atât de mare precum PSD este dată de solidaritatea membrilor săi„, scrie Geoană.

El afirmă că a democratizat şi descentralizat partidul.

Am considerat şi continui să consider că partidul nu este al liderului, ci al bazei noastre de militanţi şi de aleşi locali, de tineri şi de bătrâni, de bărbaţi şi de femei, uniţi în idealul nostru social-democrat. Această bază este cea care asigură de fiecare dată, an de an, campanie electorală de campanie electorală, alegeri de alegeri, forţa cu care se prezintă partidul în faţa electoratului. Această bază este cea care oferă liderilor partidului legitimitate şi forţă în negocierile politice. Sunt convins că aţi urmărit, cu dezamăgire şi mâhnire întreaga suită nefericită de evenimente care au condus la decizia ruşinoasă din Comitetul Executiv Naţional. Pentru prima dată în ultimii cinci ani de zile, destinul PSD nu mai este în mâinile membrilor săi. Pentru prima dată în ultimii cinci ani de zile, conducerea partidului s-a rupt de această bază largă de partid, din motive pe care nu le cunosc. Nu am căutat şi nu am provocat măsurile nestatutare, ilegale şi nedrepte care au fost luate împotriva mea. Nu m-am aşteptat şi nu am provocat în niciun fel o confruntare de o asemenea amploare„, scrie Geoană.

El susţine că adevărata măsură a valorii unei conduceri de partid este dată de modul în care se comportă atunci când se confruntă cu o criză.

Actuala conducere a partidului a a creat această criză, pentru ca tot ei să iasă din această situaţie, făcând rău în mod iremediabil reputaţiei partidului, democraţiei interne şi valorilor pe care le împătăşeşte fiecare membru şi simpatizant PSD. Am dorit să pun în discuţie calea greşită pe care a apucat-o partidul, însă în loc de o discuţie serioasă şi responsabilă, am fost chemat să asist la propria execuţie politică. Adevărul este că, fără o schimbare urgentă de direcţie şi de conducere, riscăm un alt ciclu de opoziţie, care poate pune sub semnul întrebării existenţa celui mai mare partid al României ultimilor 20 ani„, adaugă Geoană.

Potrivit acestuia, românii nu au cum să privească cu încredere către un partid care eşuează în efortul de a articula coerent o alternativă, care sancţionează delictul de opinie, care nu preţuieşte unitatea membrilor săi şi care este oricând dispus să se debaraseze de campionii săi electorali.

Membrii de partid nu au cum să aibă încredere într-o conducere care negociază defectuos destinele zecilor de mii de membri activi ai partidului, doar pentru ca unii dintre aşa-zişii lideri să aibă funcţiile asigurate. Astăzi, PSD vorbeşte prea puţin pentru oameni de stânga şi membrii de partid şi prea mult despre liderii săi şi despre aspiraţiile acestora. În tot acest timp, oameni valoroşi pleacă din partid. Două generaţii de lideri ai acestui partid sunt puse în paranteză, pentru confortul unei noi generaţii care consideră că, dacă este la un moment în fruntea partidului, atunci totul i se cuvine, iar membrii nu trebuie consultaţi, ci doar înştiinţaţi„, afirmă Geoană.

El spune că românii aşteaptă de la noi soluţii la problemele lor, nu scandal şi circ politic.

Dragi prieteni, vă asigur că voi rămâne fidel valorilor noastre. Vă asigur că ne vom mai întâlni pe drumul nostru politic. Vă asigur că valoarea şi calitatea omenilor nu poate fi umbrită indiferent cât de negre sunt momentele prin care trece partidul şi indiferent cât de injuste sunt deciziile conducerii partidului. Românii aşteaptă de la noi soluţii la problemele lor, nu scandal şi circ politic. Nu aşa vom putea înfrânge o putere care trebuie să plece. Nu prin cedarea pentru orgolii copilăreşti a celei de-a doua funcţie în stat adversarilor noştri ne vom putea bate cu această putere. În loc să fim mai puternici şi mai uniţi, azi suntem mai slabi şi mai dezbinaţi decât oricând. Dacă vă place cum merge astăzi partidul, dacă vă place cum se comportă liderii noştri, lăsaţi lucrurile aşa cum sunt. Dar dacă nu vă plac toate aceste lucruri, ridicaţi-vă vocea, exprimaţi-vă opinia, arătaţi calea care trebuie urmată, acum. Mâine va fi prea târziu. Deşi alungat din casa noastră, în fapt nu am plecat din partid. Sunt şi voi rămâne alături de voi. E doar o problemă de timp până când destinele noastre se vor reîntâlni. Cu prietenie şi recunoştinţă, Mircea Geoană„, se arată în încheierea scrisorii lui Geoană.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
A murit marele MAESTRU al filmului. Tristețe mare în România: Jocul s-a terminat
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Vecinii scandalagii riscă mari sancțiuni. S-a schimbat Codul Penal
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare de „brunețica”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la primărie
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'