Geoană: Mi-aş dori să-l văd în 2015 pe preşedintele român lângă cel al Franţei la parada de 14 Iulie

Publicat: Duminică, 14 Iulie 2013 15:49 // Actualizat: Duminică, 14 Iulie 2013 15:49 // Sursa: Mediafax

Mircea Geoană a declarat că şi-ar dori ca de 14 Iulie 2015, de Ziua Naţională a Franţei, să îl vadă pe preşedintele român alături de cel al Franţei la parada militară de pe Champs Elysees, unde să defileze şi un detaşament de soldaţi români.

Foto: Mediafax

Geoană a subliniat că la parada de pe Champs Elysee în acest an defilează alături de forţele militare ale Franţei cele ale statelor africane, inclusiv din Mali, iar anul trecut au fost invitate cele poloneze, alături de preşedintele Bronislaw Komorowski.

"Dacă ar fi ceva pe care l-aş visa de ziua mea şi de Ziua Franţei, aş visa ca de aici poate în doi ani de zile, poate când vom avea un nou preşedinte în 2015, să văd şi eu pe Champs Elysees parada militară de 14 Iulie, aşa cum în acest an sunt forţele militare africane şi evident cele din Mali, aşa cum anul trecut au fost forţele poloneze alături de cele franceze, cu preşedinţii Franţei şi ai Poloniei, într-o defilare oficială, pe lângă Arcul de Triumf de la Paris. De ce nu să ne dorim ca relaţia cu Franţa şi reputaţia României în Europa în general să ne ducă acolo unde este locul nostru tradiţional", a afirmat Geoană, care a împlinit duminică 55 de ani.

El a mai spus că tot pentru următorii doi ani şi-ar dori ca parteneriatul strategic al României cu Franţa să fie concretizat şi prin organizarea la Paris a unei şedinţe comune a celor două guverne, reuniune despre care s-a discutat în dialogul bilateral de mai bine de 10 ani.

Geoană a mai spus că îşi doreşte pentru anii care vin ca România să fie inclusă în actualul aşa-numit "triunghi de la Weimar" compus din Franţa, Germania şi Polonia şi să i se confirme statutul natural de "jucător de forţă" în concertul UE.

Senatorul PSD a apreciat că vizita din această săptămână în România a premierului francez, Jean-Marc Ayrault, indică dorinţa de revalorizare din partea Parisului a parteneriatului strategic cu ţara noastră.

Senatorul PSD şi-a serbat duminică ziua de naştere la sediul Institutului Aspen din România, alături de familie, colaboratorii şi prietenii mai tineri, arătând că "şansa României este în cei tineri", la eveniment fiind invitaţi şi jurnaliştii.

El a precizat că din rândul PSD primul care l-a felicitat a fost chiar liderul formaţiunii, premierul Victor Ponta, încă de vineri, când s-au întâlnit la recepţia organizată de Ambasada Franţei la Bucureşti.

Geoană a primit cadou o cămaşă de la soţia sa, Mihaela Geoană, o cană imprimată cu o fotografie şi urarea "La mulţi ani!" din partea fiicei sale şi o geantă de tenis de la fiul său, precum şi cărţi, sticle de şampanie şi un tort din partea prietenilor şi colaboratorilor săi.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
geoana presedinte francez geoana ziua frantei Mircea Geoană
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 aug 05:26
...alături de cel al Franţei la parada militară de pe Champs Elysees, unde să defileze şi un detaşament de soldaţi români. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
14 iul 22:42
...la fiul său, precum şi cărţi, sticle de şampanie şi un tort din partea prietenilor şi colaboratorilor săi. Sursa : RTV.NET ...
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H