Geoană: Până la un nou ciclu politic complet, locul ICR este sub jurisdicţia Senatului

Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Mircea Geoană, a declarat, marţi, la audierea candidaţilor pentru posturile de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român că, până la finalizarea unui ciclu politic complet, locul Institutului este sub jurisdicţia Senatului.

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 08:55
Geoană: Până la un nou ciclu politic complet, locul ICR este sub jurisdicţia Senatului

Mircea Geoană a ţinut să îi avertizeze pe cei doi candidaţi pentru posturile de vicepreşedinţi al ICR, în cadrul audierilor, că tot acest „război mediatico-politic, din care Institutul Cultural Român nu a ieşit cu o faţă foarte roză, probabil că va continua”.

„Este o campanie electorală care se apropie, există unde de şoc după perioada referendumului, care va continua, va fi în continuare un război teritorial cu privire la cine ce instituţii controlează şi prin ce instituţii controlează alte instituţii”, a spus Geoană.

El i-a sfătuit pe cei doi candidaţi să îşi vadă de treaba lor, şi să lase politicienii să facă politică.

Mircea Geoană a mai spus că, în condiţiile date, cel puţin până se va rezolva problema unui ciclu politic complet în România, locul Institutului Cultural Român este „sub jurisdicţia şi cupola Senatului”. „După ce vom intra, probabil, în altă eră, vom putea să ne aşezăm încă o dată şi să discutăm despre locul acestei instituţii în sistemul politic românesc”, a arătat el.

„Există un singur interes al ţării şi aş fi extraordinar de interesat să îl văd pe domnul Marga şi noua conducere a ICR-ului lucrând mai aproape cu Ministerul de Externe şi cu alte instituţii”, a mai afirmat Mircea Geoană, precizând că se doreşte o colaborare mai strânsă şi cu Senatul şi comisiile sale de specialitate.

Mircea Geoană a declarat în cadrul dezbaterilor din comisiile de cultură şi externe că, în calitatea sa ministru de externe, a încercat să asigure un echilibru între instituţiile şi ambasade, consulate Ministerului şi Institutul Cultural Român.

Potrivit acestuia, sunt situaţii în care lucrurile merg foarte bine între reprezentanţele Institutului Cultural Român şi ambasadele României şi sunt alte zone în care pur si simplu nu există dialog.

Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon au fost avizaţi, marţi, de comisiile senatoriale pentru a deveni vicepreşedinţi ai ICR, iar propunerile vor intra la vot în plen, la audieri vorbindu-se despre dezvoltarea de proiecte „nu cu foarte mulţi bani” şi promovarea publicaţiilor Uniunii Scritorilor.

Citeşte şi Andrei Marga, votat şef la ICR în LIPSĂ şi FĂRĂ AUDIERE