Geoană: Pe Ponta l-am făcut om, pe Ilie Sârbu l-am pus ministru, acum minte cu neruşinare

Pe Victor Ponta l-a făcut om, promovându-l în PSD "în ciuda voinţei partidului", iar pe Ilie Sârbu l-a pus ministru cu mâna sa, iar acum acesta "minte cu neruşinare" despre o întâlnire a preşedintelui Parlamentului cu lideri UNPR. Declaraţia îi aparţine liderului PSD Mircea Geoană.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 08:34
Geoană: Pe Ponta l-am făcut om, pe Ilie Sârbu l-am pus ministru, acum minte cu neruşinare

Fostul preşedinte al PSD a spus că l-a făcut om pe Victor Ponta, pe care l-a promovat în partid în ciuda voinţei formaţiunii. De asemena, Geoană a spus că l-a văzut pe Ilie Sârbu la un post de televiziune spunând că ştie sigur că Mircea Geoană s-a întâlnit la un restaurant aparţinând armatei cu lideri ai UNPR pentru plecarea la acest partid.

„Domnule Ilie Sârbu, minţiţi cu neruşinare”, a spus Geoană. El a subliniat că Sârbu are părul alb şi nepoţi acasă, şi nu ar trebui să mintă.

BPN al PSD a decis, luni, înlocuirea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului cu Titus Corlăţean. Mircea Geoană a declarat că decizia este „pripită şi nejustificată”, că aceasta face rău partidului şi este determinată de „interese meschine”. Geoană a apreciat că decizia conducerii PSD reprezintă „o greşeală strategică”, pentru că aceasta va duce la pierderea de către social-democraţi a poziţiei de preşedinte al Senatului. El a adăugat că, de fapt, „va fi oferită pe tavă” această funcţie puterii.

Ion Iliescu şi Adrian Năstase au anunţat, marţi la prânz, că PSD nu va mai solicita revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, întrucât partidul riscă să piardă şefia Senatului.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că a depus la Comisia de arbitraj a partidului o sesizare în care invocă nerespectarea Statutului de către Mircea Geoană. Întrebat dacă Geoană mai are loc în PSD, Victor Ponta a răspuns: „Nu, nu mai are loc în PSD”.

În schimb, Ion Iliescu şi Adrian Năstase au evitat să se pronunţe asupra excluderii lui Geoană din partid, spunând că va avea loc o discuţie cu acesta în partid.

Ponta a afirmat că decizia luată luni de BPN al PSD şi decizia grupului PSD din Senat, de înlocuire a lui Mircea Geoană cu Titus Corlăţean în funcţia de preşedinte al Senatului, nu se vor schimba. Ponta a precizat că, dacă poziţia majorităţii membrilor BPN faţă de aceste decizii se va schimba, este dispus să convoace Comitetul Executiv şi chiar congresul PSD.