Geoană, în proclamaţia de la Dăbuleni. Avem nevoie de o forţă politică nouă

Zeci de oameni au ieşit în stradă, la Dăbuleni, pentru a-l susţine pe Mircea Geoană. De la Washington şi din biroul de şef al Senatului, Geoană s-a refugiat joi în mijlocul producătorilor de pepeni din colegiul său din Dăbuleni. Mai exact, la căminul cultural din localitate pentru a-şi ţine "discursul important" anunţat încă de ieri. De acolo, a spus întregii Românii că este nevoie de o forţă politică nouă.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 10:28
Geoană, în proclamaţia de la Dăbuleni. Avem nevoie de o forţă politică nouă

Cei care l-au trimis pe Geoană în Senatului României l-au aşteptat pe fostul pesedist în faţa căminului cultural. Au spus că vor merge până-n pânzele albe cu susţinerea senatorului şi au criticat actuala conducere a PSD pentru că l-a executat.

Noi suntem susţinători înfocaţi ai lui domnu’ Geoană. Ceea ce face domnul Ponta este o măgărie. Îi transmit de la Dăbuleni domnului Ponta că nu mai are nicio şansă şi-l invit dacă are curaj să vină la Dăbuleni, dar el îşi bate joc. Şi-a bătut joc, a văzut o ţară întreagă, nu are motive întemeiate pentru acest om. Le-a scos din pălărie de la el. S-a văzut şi el în capul trebii. Omul ăsta a luptat pentru PSD cât a luptat soldaţii pe linia de front„, spunea la RTV unul dintre susţinătorii lui Geoană de la Dăbuleni.

În faţa simpatizanţilor olteni din căminul cultural, Geoană a ţinut un discurs în care a criticat conducerea PSD, a vorbit de situaţia economică a ţării şi şi-a făcut cunoscute planurile politice.

El a vorbit pentru prima dată deschis despre înfiinţarea unui nou partid politic.

Geoană le-a spus astfel dăbulenilor că România are nevoie de o alternativă la actualele formaţiuni politice şi că trebuie să apară o „forţă politică nouă”.

„Eliberaţi şi salvaţi acest partid. România are nevoie de o alternativă. Alternativa nu este nici la putere, nici la USL şi cred că astăzi a venit momentul să ridicăm glasul, să ne ştergem lacrimile”, i-a îndemnat Geoană pe susţinătorii săi, potrivit Mediafax.

Fostul lider al PSD a arătat că,  la acest moment, nu are nici nume şi nici platformă, însă trebuie să existe o alternativă pentru actualele partide.

„În acest moment, cu un an înainte de alegeri, este timpul să dăm şansa unui nou început. Afirm cu toată răspunderea, de aici, de la Dăbuleni, pentru întreaga Românie: avem nevoie de o forţă politică nouă. Sunt oameni competenţi care trebuie să înceapă să li se facă auzită vocea”, a declarat Geoană.

Geoană a acuzat şi comportamentul USL în debarcarea sa de la şefia Senatului.

„Moş Crăciun va veni cu un cadou frumos pentru Putere. Halal Opoziţie, halal lideri!”, a spus Geoană, arătând că Victor Ponta şi Crin Antonescu le-au oferit celor de la PDL „un scandal cât casa” cu excluderea sa din PSD şi „un cadou pe tavă”, şefia Senatului.

Geoană a susţinut că probabil Vasile Blaga va fi desemnat luni şef al Senatului, iar şansele de suspendare a lui Traian Băsescu nu vor mai exista în aceste condiţii.

„Azi la Dăbuleni, mâine în toată ţara”, şi-a încheiat Geoană discursul, în aplauzelor celor strânşi la căminul cultural.

Întrebat, după discurs, de către jurnalişti, despre noul partid, Geoană a spus că va încerca să-i convingă pe oameni să i se alăture şi şi-a exprimat convingerea că „baza sănătoasă a partidului înţelege că actuala conducere a PSD conduce partidul către eşec”.

„Voi încerca să-i conving pe oameni să vină în acest nou proiect”, le-a spus Geoană jurnaliştilor, în uralele dăbulenilor.