Geoană, replică la „Calul Troian” Băsescu: Nu el alege preşedintele. E o aroganţă la adresa românilor

Mircea Geoană a comentat pe Facebook declaraţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia, dacă ar fi să aleagă un candidat din PSD pentru alegerile prezidențiale, acesta ar fi Mircea Geoană, pentru că acesta cunoaște jocurile SUA. 

RomaniaTV.net
14 apr. 2014, 10:03
Geoană, replică la „Calul Troian” Băsescu: Nu el alege preşedintele. E o aroganţă la adresa românilor

„Traian Băsescu spune că aș fi cel mai bun candidat al PSD pentru funcția de președinte al României. Toată lumea știe ce au pățit cei care s-au bucurat atunci când au primit în dar Calul Troian. Iar atunci când Calul Troian vine de la Traian, știi exact la ce să te aștepți. Asta cu atât mai mult cu cât un asemenea dar vine de la un om care spune, culmea, că el a fost furat la alegerile din 2009, în condițiile în care o țară întreagă știe că Traian Băsescu a pierdut alegerile din România”, a comentat Mircea Geoană, pe contul de Facebook.

Geoană a atras atenţia că „nu Traian Băsescu decide candidatul PSD, ci structurile democratice al partidului”.

„Actualul președinte crede că va mai juca un rol în alegerea viitorului președinte. Este o aroganță și o sfidare la adresa milioanelor de cetățeni români pentru că ei sunt cei care îl vor alege pe șeful statului, nu Traian Băsescu. Cei peste 5,2 milioane de români care m-au votat în 2009 au ales un altfel de președinte. Un președinte care vine cu un proiect de țară”, a continuat Geoană.

Fostul candidat la Preşedinţie a făcut şi un portret al viitorului preşedinte al României. În opinia lui Geoană, „Românii au nevoie în următorii 5 ani, în următorii 10 ani de un președinte care să aducă echilibrul și siguranța în viețile lor și să repare toate nedreptățile provocate de ultimii 25 de ani de democrație imperfectă și economie a generațiilor de sacrificiu”.

„Securitatea națională, în sensul cel mai larg, poate fi garantată de un președinte cu certe valori pro-occidentale. Securitatea națională înseamnă valorificarea maximală a statutului nostru de membru NATO și UE, organizații puternice care ne apără în fața agresiunilor Rusiei. Înseamnă securitate energetică pentru a reindustrializa România, soluția pentru a genera locuri de muncă bine plătite. Înseamnă și securitate alimentară pentru a ne hrăni sănătos din pământul nostru. Și mai înseamnă integritate deplină a oamenilor politici prin susținerea energică a luptei împotriva corupției și a cauzelor acesteia și a unei justiții independente și deplin depolitizate. Nu în ultimul rând, o Românie sigură și puternică înseamnă reunificarea românilor în Uniunea Europeană, la 100 de ani de la Marea Unire din 1918.
Al doilea mare obiectiv al viitorului președinte constă în repararea nedreptăților profunde care distrug societatea noastră de 25 de ani. Nedreptățile care îi fac pe săraci mai săraci, îi împiedică să se hrănească bine, să se îmbrace, să se trateze să-și educe copii, nedreptățile care îi împiedică să o ducă mai bine. Trebuie să reparăm nedreptățile care îi fac pe unii mai egali decât alții în fața legii. Nedreptățile care îi apasă pe oamenii de afaceri cinstiți care muncesc cu greu și îi avanajează pe speculanții tranziției, pe profitorii care s-au îmbogățit ușor atunci când majoritatea românilor au sărăcit.
O Românie solidară, încrezătoare și dreaptă în care să te simți în siguranță și în care generațiile tinere să vrea să trăiască pentru a se împlini și a susține generațiile vârstnice, aceasta este misiunea viitorului președinte al României”, a mai scris Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că, dacă ar fi să aleagă dintre candidaţii PSD, atunci l-ar alege pe Mircea Geoană. Dintre Geoană, Ponta şi Oprescu, Băsescu a declarat că singurul candidat viabil ar fi Mircea Geoană.