Geoană, salvat de Iliescu?

Înainte de a intra în şedinţa Comitetului Executiv, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, ar fi intenţionat să propună ca Mircea Geoană să fie suspendat pentru un an din partid, nu să fie exclus, scria presa. Iliescu a negat însă, în cadrul CEx, că ar fi spus aşa ceva.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 13:42

Iliescu ar fi vrut să le ceară membrilor Comitetului Executiv să nu valideze recomandarea Comisiei de Integritate privind excluderea lui Geoană din PSD. La începutul şedinţei CEx, Iliescu a precizat însă că este vorba de „o informaţie falsă„.

N-am făcut nici o astfel de declaraţie nimănui„, a spus Iliescu.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, înainte de începerea CEx, că la şedinţă nu se vor întâmpla lucruri „cu totul excepţionale”, el precizând că tema relaţiei lui Mircea Geoană cu PSD este una care va fi discutată cu mare atenţie „între altele”.

„Cred că trebuie să urmărim cu atenţie şedinţa CExN. Vom discuta la final ce concluzii vor apărea. Nu cred că trebuie să considerăm că vor fi lucruri cu totul excepţionale. Este o temă care sigur că va fi discutată cu mare atenţie, între altele, dar – în mod evident problema relaţiei lui Mircea Geoană cu partidul. Va fi o discuţie necesară, este o discuţie necesară, o să vedem concluziile”, a spus Năstase.

El a arătat că îi este foarte greu să facă evaluări asupra şanselor lui Mircea Geoană şi a precizat că nu mai ţine minte momentul în care Geoană îi solicita să renunţe la funcţii, în condiţiile în care, acum, nu renunţă la şefia Senatului.

Năstase a precizat că în CExN vor fi ascultate punctele de vedere exprimate de Mircea Geoană şi de Comisia de Integritate, după care se va decide.

Comitetul Executiv al PSD, care are 57 de membri, se reuneşte, marţi după-amiază, pe ordinea de zi figurând şi propunerea Comisiei de integritate ca Mircea Geoană să fie exclus din partid.

Un număr de 38 dintre preşedinţii de organizaţii judeţene şi de sector ale PSD au mandate de la filiale pentru a vota, la Comitetul Executiv Naţional de marţi, propunerea de excludere a lui Mircea Geoană din partid, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.


loading...