Geoană va ataca decizia CEX la Congresul PSD şi în instanţă

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a anunţat, miercuri, că va ataca decizia Comitetului Executiv al PSD de a-l exclude din partid atât la Congresul PSD, cât şi în instanţă.

RomaniaTV.net
23 nov. 2011, 10:09
Geoană va ataca decizia CEX la Congresul PSD şi în instanţă

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat miercuri după suspendarea plenului Senatului, că luptă pentru „îndreptatea unei nedreptăţi” în PSD.

Potrivit MEDAIFAX, Mircea Geoană a afirmat că îşi rezervă dreptul de a-şi apăra „dreptatea” în continuare şi va ataca, miercuri, decizia CEX de excludere, printr-o adresă înaintată Congresului PSD. El a apreciat că, mai devreme sau mai târziu, în PSD se va organiza un astfel de Congres.

Geoană a mai spus că va ataca, de asemenea, decizia CEX şi în instanţa civilă, el acuzând că s-ar fi încălcat Statutul PSD şi Legea partidelor politice prin „decizia samavolnică” de a fi exclus.

Întrebat dacă va solicita în instanţă şi daune morale, Geoană a spus: „Nu am nevoie de daune morale de la nişte oameni care nu merită nimic”. El a menţionat că va solicita instanţei constatarea nulităţii deciziei CEX de a-l exclude din PSD.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis marţi excluderea lui Mircea Geoană din PSD. 50 de voturi au fost pentru excluderea lui Mircea Geoană din partid, 5 voturi împotrivă şi 3 abţineri.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, miercuri, că a depus la Biroul Permanent al Senatului cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, solicitând întrunirea de urgenţă a conducerii acestui for legislativ pentru a lua în discuţie solicitarea.