George Bosânceanu, arestat pentru proxenetism şi trafic de minori

Omul de afaceri constănţean George Bosânceanu şi cele şase persoane alături de care este cercetat pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, au fost arestaţi preventiv, miercuri seară, de magistraţii constănţeni, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
04 apr. 2012, 09:50
George Bosânceanu,  arestat pentru proxenetism şi trafic de minori

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa, au făcut, marţi, şapte percheziţii la adrese din muncipiul şi din judeţul Constanţa, una dintre acestea având loc la locuinţa lui George Bosânceanu, într-o acţiune care a vizat destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane şi proxenetism.

În urma descinderilor, mai multe persoane au fost duse la audieri la DIICOT Constanţa, iar procurorii au emis ordonanţe de reţinere pentru George Bosânceanu şi pentru alte şase persoane, toate acuzate de constituire de grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

Surse judiciare spun că persoanele reţinute ar fi pus bazele unei reţele de trafic de persoane, care acţiona de aproximativ un an în judeţul Constanţa.

Miercuri, cele şapte persoane vor fi duse în inatanţă cu propunerea de arestare preventivă.

George Bosânceanu este cercetat într-un alt dosar de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fiind acuzat, printre altele, de instigare la furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. De la începtul acestui an, Bosânceanu a fost arestat preventiv de două ori şi de fiecare dată a fost pus în libertate de către magistraţii Curţii de Apel Constanţa, la judecarea recursurilor.

La jumătatea lunii februarie, anchetatorii au descins în zece locaţii ale lui Bosânceanu, precum şi ale unor angajaţi sau colaboratori, din municipiul Constanţa din localităţile Tuzla şi Ovidiu. În urma acţiunii au fost descoperite mai multe bărci şi componente pentru acestea, dar şi plasme TV, ATV-uri, mobilier şi alte bunuri, a căror provenienţă nu a putut fi justificată, din cercetări stabilindu-se că acestea au fost sustrase. Conform anchetatorilor, George Bosânceanu îşi punea colaboratorii să comită furturi din incinta mai multor societăţi comerciale din judeţul Constanţa, valoarea prejudiciului fiind de mai multe zeci de mii de euro.