George Bosânceanu, pus din nou în libertate după expirarea mandatului de arestare

Controversatul om de afaceri George Bosânceanu a fost pus din nou în libertate de magistraţii Curţii de Apel Constanţa, care au admis recursul înaintat de Bosânceanu la decizia Tribunalului de prelungire a mandatului de arestare în dosarul în care este acuzat de trafic de minori şi proxenetism.

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 07:18
George Bosânceanu, pus din nou în libertate după expirarea mandatului de arestare

Judecătorii Tribunalului Constanţa au prelungit, marţi, cu câte 20 de zile, mandatele de arestare preventivă emise pe numele lui George Bosânceanu şi a altor şase persoane cercetate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, transmite Mediafax.

Bosânceanu a atacat cu recurs decizia, iar magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins ca nefondată decizia de prelungire a măsurii arestării preventivă a celor şapte inculpaţi. În schimb, Curtea de Apel Constanţa a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2011, George Bosânceanu, împreună cu Gheorghe Peneoasu, Marian Roşu, Bogdan Barbu, Georgică Chiciorea, Virgil Helera şi Sevghilim Şaban, au obţinut beneficii financiare substanţiale asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către cinci tinere cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, clienţii fiind racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia prin intermediul unor pliante publicitare. Activitatea grupului se desfăşura de predilecţie în sezonul estival, dar şi în extrasezon, în Hotelul Histria care îi aparţine lui George Bosânceanu.

La începutul lunii aprilie, George Bosânceanu şi celelalte şase persoane au primit mandate de arestare preventivă, sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

De la începtul acestui an, Bosânceanu a mai fost arestat preventiv de două ori, dar de fiecare dată a fost pus în libertate de către magistraţii Curţii de Apel Constanţa, la judecarea recursurilor.

El mai este cercetat într-un alt dosar de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fiind acuzat, printre altele, de instigare la furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Astfel, George Bosânceanu este cercetat, alături de mai multe persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de continuare a executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control, evaziune fiscală, furt cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Conform anchetatorilor, el şi-a extins Hotelul Histria din Mamaia fără a avea autorizaţie, iar apoi, în timpul lucrărilor de demolare a anexelor ridicate ilegal, au fost descoperite branşamente ilegale la reţeaua de electricitate, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fără TVA.

De asemenea, Bosânceanu mai este acuzat că prin neînregistrarea în evidenţele fiscale a veniturilor societăţilor sale a prejudiciat statul cu alte peste 500.000 de lei.

La jumătatea lunii februarie, anchetatorii au descins în zece locaţii ale lui Bosânceanu, precum şi ale unor angajaţi sau colaboratori, din municipiul Constanţa din localităţile Tuzla şi Ovidiu. În urma acţiunii au fost descoperite mai multe bărci şi componente pentru acestea, dar şi plasme TV, ATV-uri, mobilier şi alte bunuri, a căror provenienţă nu a putut fi justificată, din cercetări stabilindu-se că acestea au fost sustrase. Conform anchetatorilor, George Bosânceanu îşi punea colaboratorii să comită furturi din incinta mai multor societăţi comerciale din judeţul Constanţa, valoarea prejudiciului fiind de mai multe zeci de mii de euro.

În decembrie 2011, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa au început demolarea a două etaje ale Hotelului Histria, care avea 256 de camere. La etajele 4 şi 5, care au fost demolate, erau 56 de camere, iar una dintre acestea era închiriată de Miron Cozma.