George Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD: „Încalcă dreptul la demnitate umană”

George Buhnici a fost amendat cu 20.000 de lei de CNCD, în urma scandalului. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis cu unanimitate de voturi sancționarea vloggerului pentru afirmațiile sexiste, făcute în luna iulie.

31 aug. 2022, 13:48
George Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD: „Încalcă dreptul la demnitate umană”
George Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD

George Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD. Decizia a fost luată în urma declaraţiilor fostului prezentator Pro TV, care au fost considerate discriminatorii și încalcă dreptul la demnitate umană și a decis sancționarea acestuia.

Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul.

Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”, este declarația făcută de George Buhnici pentru Antena Stars „Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele”, a mai spus vloggerul.

Citeşte şi: Ce fac George şi Lorena Buhnici după ce au scandalizat o ţară întreagă. Fotografia controversată postată de soţia ccelebrului vlogger

George Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD

Afirmațiile sale au stârnit un val de revoltă în online și offline, iar Buhnici și-a cerut scuze abia după mai bine o săptămână. Între timp, intrase în vizorul CNCD pentru afirmații discriminatoare la adresa femeilor.

La primele audieri, George Buhnici nu s-a prezentat – avocata sa a cerut un nou termen, afirmând că „a suferit consecințe grave” după declarații -, dar a fost prezent la cele programate pe 24 august când „și-a cerut scuze și a spus că a primit amenințări cu moartea”.

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor din data de 31 august 2022, a adoptat următoarea hotărâre:

1. Afirmațiile făcute de George Daniel Buhnici la adresa femeilor în cadrul emisiunii TV „XNS”, în luna iulie a anului curent, emisiune ce a fost difuzată pe postul TV Antena 1, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate umană, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 20.000 lei față de George Daniel Buhnici.
Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7 voturi)”, este comunicatul transmis de CNCD.

comunicat-presa-CNCD-31-august-2022