George Buhnici vrea să schimbe cuvintele din limba română. Crede că străinii îl consideră fan Rusia: „Poate aberez, dar…” (FOTO)

Încă o perlă marca George Buhnici. Vloggerul este mare fan Ucraina și Zelenski. Din acest motiv, nu mai vrea să folosească în limba română anumite cuvinte care-i pot duce pe străini cu gândul la Rusia.

15 aug. 2022, 16:47
George Buhnici vrea să schimbe cuvintele din limba română. Crede că străinii îl consideră fan Rusia: „Poate aberez, dar…” (FOTO)

Înainte de a vorbi despre „minore” și „femeile cu vergeturi și supraponderale” de pe litoral, George Buhnici a transmis un alt mesaj controversat. Vloggerul pasionat de telefoane și ceasuri inteligente și-a exprimat un punct de vedere care a provocat diverse reacții în social media.

George Buhnici este foarte activ pe Twitter. Ce-i drept, mai puțin în ultima vreme, după „scandalul vergeturilor” și al „femeilor minore”, dar încă postează pe internet convingerile sale.

Pe Twitter, George Buhnici s-a declarat un mare fan al Ucrainei și implicit, al lui Volodimir Zelenski. Vloggerul cu cip implantat în mână și-a atașat chiar la numele de pe Twitter steagul Ucrainei.

Mai mult, pentru a demonstra că este „trup și suflet” alături de Ucraina și „anti-Rusia”, respectiv „anti-Putin”, Buhnici a publicat un mesaj prin care susține că nu mai vrea să fie perceput de străini drept rus. Astfel, vloggerul pasionat de tehnologie a susținut că și-ar dori să schimbe cel puțin un cuvânt din limba română.

 

George Buhnici crede că străinii îl consideră filorus

 

Pentru că George Buhnici vrea să se dezică de originile slave ale limbii române, vloggerul își dorește să înlocuiască pentru început cuvântul „da”.

„Poate aberez… dar dintre toate cuvintele împrumutate din limbile slave, „DA” este primul pe care l-aș schimba. Cine mă ajută cu un înlocuitor ca să și sunăm ca niște latini când călătorim în străinătate și să nu fim luați drept ruși? PS: Oare cum spuneau DACII? 🙃”, a notat Buhnici în aprilie.

Atât românii, cât și rușii, ucrainenii dar și bulgarii folosesc cuvântul „da” pentru a exprima aprobarea.

De-a lungul timpului, limba română s-a format printr-un mix de cuvinte de origine slavă, latină, dar și din zona orientului. Astfel, porivit istoricilor, românii utilizează cuvinte originale, românești, dar și cuvinte care încă se mai folosesc (n.r. – sau care au la bază cuvinte originare din) în Rusia, Franța, Italia, Turcia etc. Pe scurt, evenimentele istorice petrecute de-a lungul secolelor au influențat în mod inevitabil registrul lingvistic al poporului din spațiul carpato-danubiano-pontic.

 

George Buhnici, mare susținător al sancțiunilor anti-Rusia: „Așa arată adevărata rezistență a lumii libere”

 

În martie, George Buhnici a lansat un val de critici la adresa lui Vladimir Putin.

„Cum e acum în Rusia? Nasol, dar populația înghite. Mi se pare fascinant cum poți controla zeci de milioane cu mii de milițieni”, a notat Buhnici, în martie.

„Așa arată adevărata rezistență a lumii libere. Până atunci, suntem complici cu cei care ne folosesc banii pentru a construi imperii pe care știm că nu le merită. Adevăratele imperii sunt despre civilizație, tehnologie, cultură, nu despre cât de violent și nebun e dictatorul”, a mai transmis vloggerul, într-un alt post.