George Copos ar putea delista Athenee Palace de la bursă după 23 de ani

Compania Athenee Palace, la care cel mai mare acționar este grupul Ana Hotels, deținut de George Copos, și care administrează hotelul Athénée Palace Hilton din centrul Capitalei, va discuta retragerea de la tranzacționarea de la bursă și transformarea în societate de tip închis.

RomaniaTV.net
23 iun. 2020, 08:45
George Copos ar putea delista Athenee Palace de la bursă după 23 de ani

Athenee Palace Bucuresti, simbol bursier ATPA, companie care administreaza hotelul omonim din centrul Capitalei, a anuntat la Bursa de la Bucuresti ca va convoca actionarii pe 28 iulie 2020 pentru a aproba delistarea companiei care la cel mai recent pret de tranzactionare are o capitalizare de 10,2 milioane lei, scrie Zf.ro.

Astfel, omul de afaceri George Copos, cel care controleaza Ana Hotels, actionar majoritar al Athenee Palace, este convocat de Consiliul de Administratie pentru a vota delistarea unei companii prezenta la bursa romaneasca din 1997.

Convocatorul publicat la Bursa este semnat de Mateias Liliana-Rodica, Presedinte si Director General al Athenee Palace Hilton. Decizia de a convoca AGA a venit ca urmare a sedintei Consiliului de Administratie al Athenee din 22 iunie 2020.

De asemenea, actionarii Athenee Palace, adica Ana Hotels cu 45%, Ana Holding Limited cu 19%, dar si alti investitori cu un total de 35%, sunt chemati sa aprobe si pretul unei actiuni care urmeaza sa fie achitat in cazul retragerilor din cadrul societatii.

Athenee Palace Bucuresti este listata pe segmentul de tranzactionare AeRO, cu o lichiditate foarte scazuta, de doar 4.000 lei anul acesta.

La ora redactarii acestei stiri, actiunile cresc cu 12,6%, dar pe tranzactii de doar 322 lei.

Citeşte şi: Românii au trimis băncilor peste 360.000 de solicitări pentru suspendarea ratelor