GEORGE COPOS, prima reacţie după acuzele oficiale de PLAGIAT

George Copos a reacţionat dur în scandalul de plagiat care îl vizează. Copos vrea să dovedească în instanţă cu nu a plagiat, în ciuda verdictului dat de o comisie a Universităţii Bucureşti.

17 iun. 2015, 13:31
GEORGE COPOS, prima reacţie după acuzele oficiale de PLAGIAT

„E o tampenie! O sa ma duc in instanta de judecata, iar instanta va decide consecintele. Punct!”, a spus george Copos pentru Ring.

„O parte din autori au fost folositi in bibliografie, pentru ca numai aceia au scris despre aliantele matrimoniale. Deci, practic, am studiat o parte a aceleiasi bibliografii. Comisia o sa faca o analiza ca sa vada care sunt autorii luati in considerare la bibliografie. In orice caz, o lucrare care nu a fost publicata niciodata nu poate fi plagiata. Deci nu exista asa ceva, o sa se vada in instanta”, a adaugat fostul patron al celor de la Rapid.

Citeşte şi George Copos, acuzat oficial de PLAGIAT. Verdictul Universităţii din Bucureşti

George Copos a fost eliberat conditionat din inchisoare si pentru ca publicat mai multe lucrari stiintifice in perioada petrecuta in spatele gratiilor. Una dintre acestea, „Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV si XVI” este suspecta de plagiat. Istoricul Catalin Parfene a sesizat autoritatile competente sustinand ca lucrarea lui George Copos este similara cu lucrarea sa de disertatie, care se numeste „Domnii Tarilor Romane si Sud-estul Europei. Aspecte ale politicii lor matrimoniale (secolele XIV-XVI) „. In plus, cele doua lucrari au avut acelasi profesor coordonator, pe Stelian Brezeanu.