Doliu în lumea muzicii populare. George Finiș a murit, după ce s-a tratat singur acasă de COVID

E doliu în lumea muzicii după ce unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară din judeţul Suceava, George Finiş, a murit, în această dimineaţă, la Spitalul Judeţean Suceava.

17 apr. 2021, 15:11
Doliu în lumea muzicii populare. George Finiș a murit, după ce s-a tratat singur acasă de COVID

George Finiș a murit. Cântăreţul îndrăgit de muzică populară era internat cu o formă gravă de coronavirus.

Doliu în lumea muzicii populare. George Finiș a murit, după ce s-a tratat singur acasă de COVID

George Finiș, în vârstă de 61 de ani, a stat întâi 7 zile acasă, sub tratamentul medicului de familie. N-a răspuns la medicație, starea i s-a agravat ușor și când saturația de oxigen i-a scăzut la 80 medicul de familie a recomandat internarea în spital. A fost internat pe 25 martie, dar nici la tratamentul administrat la Boli Infecțioase nu a răspuns. Pe 31 martie i s-a schimbat tratamentul și din 2 aprilie este la ATI, ventilat non-invaziv, spune Monitorul de Suceava.

La începutul acestei luni el era internat la Terapie Intensivă Covid, în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, era ventilat non-invaziv, însă era conștient și cooperant. De pe 13 aprilie starea lui de sănătate s-a degradat, pe 15 aprilie a fost necesar să fie intubat, iar în această dimineaţă a decedat.

Interpretul George Finiş a fost membru al Ansamblului Artistic Ciprian Porumbescu din Suceava.

Directorul Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip, ne-a spus că luni, în jurul orei 14:00, artistul va fi scos de la morgă și va fi dus la Capela Cimitirului Pacea Nou. Dorința familiei a fost ca interpretul de muzică populară să poarte pe ultimul drum costumul popular. Înmormântarea va avea loc marți, 20 aprilie, la prânz, la Capela Cimitirului Pacea Nou

Înainte să fie intubat, artistul a acordat un interviu presei locale. Atunci, el afirma că s-a infectat la serviciu, din cauza colegilor săi, care nu au respectat măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

„Am avut colegi care nu prea au respectat măsurile şi de la unul la altul s-a dus. De la o colegă, la un coleg, la un coleg. Deocamdată mă simt bine. Sunt foarte bine tratat de medici, de asistente… Toată lumea îşi dă interesul şi sper să mă duc acasă cât mai repede. Sunt puternic”, a declarat George Finiş.

Citeşte şi: Rudele lui Nelu Ploieşteanu şi Cornelia Catanga se revoltă, după ce nu au putut să-i înmormânteze creştineşte pe marii artişti: „Dacă aş fi ştiut că astăzi se schimbă legea, l-aş mai fi ţinut”