George Floyd este înmormântat astăzi. Gardul anti-protestatari ridicat în jurul Casei Albe, decorat cu mesaje antirasiste VIDEO

George Floyd, bărbatul de culoare care a murit în timp ce era arestat de poliție la Minneapolis, va fi înmormântat marţi. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui George Floyd a fost dus luni la Houston, orașul unde a copilărit, și a fost depus la biserica The Fountain of Praise. George Floyd va fi înmormântat alături de mama sa. Între timp, proteste de amploare împotriva rasismului au loc în mai multe ţări. La Casa Albă, pe gardurile instalate pentru a-i împiedica pe protestatari să se apropie prea mult de clădire au fost afişate mesajele împotriva discriminării rasiale.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 07:20

Gardul de aproape 2 metri şi jumătate înălţime a fost instalat în urmă cu circa o săptămână la scurt timp după apariţia informaţiilor că liderul american a fost dus pentru scurt timp într-un buncăr în timpul unor manifestaţii desfăşurate la Washington ca urmare a uciderii lui George Floyd.

În ziua înmormântării lui George Floys, protestatarii au transformat gardul în suport pentru mesaje de sprijin către victimele violenţei poliţiei şi mişcarea Black Lives Matter. Gardul a devenit o inedita galerie de artă stradală.

George Floyd înmormântare

Secret Service, care se ocupă de securitatea preşedinţilor americani, a indicat că împrejurimile Casei Albe vor rămâne închise cel puţin până miercuri, „în efortul de a menţine măsurile de securitate necesare în jurul complexului, permiţând totodată desfăşurarea de manifestaţii paşnice” – ceea ce înseamnă că „galeria de artă” va mai fi deschisă cel puţin câteva zile.

Cauţiune de UN MILION de dolari pentru Derek Chauvin, poliţistul care l-a omorât pe George Floyd 

Cauţiune de UN MILION de dolari pentru Derek Chauvin, poliţistul care l-a omorât pe George Floyd

Un tribunal din Minneapolis a stabilit la un milion de dolari cauţiunea în cazul fostului poliţist, Derek Chauvin, cel care l-a ţinut la pământ timp de aproximativ nouă minute pe George Floyd, înainte de decesul acestuia, conform documentelor tribunalului citate luni de agenţiile internaţionale de presă.

Derek Chauvin, în vârstă de 44 de ani, a acceptat condiţiile tribunalului, care includ să nu contacteze familia lui Floyd, să nu lucreze în sfera securităţii, să nu părăsească statul Minnesota şi să predea armele de foc.

Citeşte şi: Caz asemănător morţii lui George Floyd în Marea Britanie. Un bărbat a murit la câteva ore după ce a fost arestat

Fostul poliţist s-a prezentat în faţa unei instanţa judecătoreşti din Minneapolis, următoarea audiere fiind programată pentru 29 iunie. Decesul bărbatului de culoare, dar şi acţiunea poliţistului au declanşat o serie de proteste în Statele Unite ale Americii.

Înmormântare George Floyd

George Floyd a decedat în timpul arestării sale din Minneapolis, în nordul SUA, după ce a fost suspectat de utilizarea unei bancnote false de 20 de dolari şi agresat de un poliţist alb. Înregistrările incidentului au arătat modul cum agentul alb l-a menţinut placat la sol, stând cu genunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute.

Toţi cei patru poliţişti implicaţi în moartea lui George Floyd sunt acuzaţi de omor şi complicitate la omor. Procurorul care anchetează moartea lui George Floyd la Minneapolis (nordul SUA) a modificat încadrarea faptelor în omor voluntar, inculpându-l de „crimă fără premeditare” pe poliţistul care l-a asfixiat pe afro-americanul de 46 de ani şi de complicitate pe ceilalţi trei agenţi de poliţie prezenţi, a anunţat miercuri senatoarea democrată de Minnesota, Amy Klobuchar, scrie AFP.