George Maior: Demisia de la SRI, legată de eşecului adoptării legislaţiei de securitate naţională

George Maior, fostul şef al SRI, a declarat sâmbătă seară, într-un interviu, că unul dintre motivele pentru care a demisionat din funcţie a fost legat de "eşecul adoptării legislaţiei de securitate naţională şi informaţii".

21 mart. 2015, 18:09
George Maior: Demisia de la SRI, legată de eşecului adoptării legislaţiei de securitate naţională

George Maior a vorbit, la Realitatea TV, despre motivele care au dus la demisia lui din funcţia de şef al SRI. Unul dintre ele a ţinut de o „filosofie de viaţă”, şi anume rutina care intervine în orice activitate, motiv pentru care „lucrurile trebuiau schimbate”.

Mai mult, George Maior a explicat că au existat şi numite cauze particulare, legate de eşecul legislaţiei de securitate naţională şi informaţii, în ceea ce priveşte cele trei legi Big Brother: protecţia datelor, cartelele prepay şi legea securităţii cibernetice, care au foste respinse de Curtea Constituţională. „Dacă nu se acţionează la nivel politic, parlamentar şi nu există voinţa pentru a se pune în acord aceste legi cu Constituţia, vom avea de pierdut din perspectiva dinamicii evoluţiei internaţionale.(..) Am fost dezamăgit că aceste legi nu au fost adoptate, şi a reprezentat o materializare a deciziei mele de a pleca„, a mai spus George Maior.

CITEŞTE ŞI: George Maior, fostul şef al SRI, şi-a lansat cartea „Incertitudine” VIDEO