George Maior şi-a prezentat scrisorile de acreditare Regelui Abdullah al II-lea

Fostul ambasador al României în Statele Unite, George Maior, este oficial noul ambasador al ţării noastre la Aman, Iordania.

02 sept. 2021, 13:32
George Maior şi-a prezentat scrisorile de acreditare Regelui Abdullah al II-lea

George Maior este oficial noul ambasador al României în Iordania. „La 01.09.2021, noul ambasador al României în Regatul Hașemit al Iordaniei, E.S. domnul George Maior, și-a prezentat scrisorile de acreditare Majestății Sale, Regele Abdullah al II-lea, în cadrul unei ceremonii organizate la palatul Basman din Amman.

George Maior, lăudat în Camera Reprezentanților a statului Arizona

Evenimentul a inclus intonarea imnului de stat al României, semnarea în cartea de onoare, depunerea de coroane de flori la mormintele regale și o scurta conversație cu monarhul hașemit. În acest context, au fost subliniate relațiile bilaterale tradiționale foarte bune între cele două țări pe mai multe planuri și intenția de a le aprofunda în viitor”, se precizează pe pagina de Facebook a Ambsadei României de la Amman.

La 01.09.2021, noul ambasador al României în Regatul Hașemit al Iordaniei, E.S. domnul George Maior, și-a prezentat…

Posted by Ambasada Romaniei in Iordania/Embassy of Romania to Jordan on Thursday, September 2, 2021

George Maior (53 de ani) este diplomat de carieră, fost senator PSD. Între octombrie 2006 – ianuarie 2015 a fost director al Serviciului Român de Informații. Timp de șase ani a fost ambasadorul României în Statele Unite.

Relațiile României cu regatul hașemit al Iordaniei s-au tensionat în timpul guvernării Dăncilă. Regele Iordaniei, Abdulah II, și-a anulat vizita în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în martie 2019, în SUA, că va muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

George Maior, cel mai prolific ambasador pe care l-a avut România în ultimii ani. Reușitele acestuia într-o misiune de aproape șase ani
Cu peste 10 milioane de locuitori, Iordania este una dintre țările arabe care are relații bune cu lumea occidentală. Se învecinează cu Siria în nord, cu Irak în nord-est, cu Arabia Saudită la est și la sud și cu Israel și Autoritatea Națională Palestiniană la vest.