George Maior: SRI vrea sa asigure un sistem de securitate cibernetică model la nivelul NATO

Directorul SRI a susţinut marţi o conferinţă de presă alături de asistentul Secretarului General al NATO pentru Ameninţări Emergente de Securitate, Jamie Shea.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 18:36
George Maior: SRI vrea sa asigure un sistem de securitate cibernetică model la nivelul NATO

“Chiar daca amenintarea cibernetica nu este atat de pregnanta in Romania, cel putin in ultimele luni am constatat la nivelul Serviciului o intensificare a incidentelor pe acest plan, de la atac asupra unor baze de date pana la incercari de culegere de informatii in spatiul electronic, pe care le-am evaluat, le-am contracarat si care indica o evolutie mai pregnanta in acest domeniu in viitorul apropiat”, a explicat George Maior.

El a adaugat ca tara noastra trebuie sa fie pregatita pentru „aceasta noua amenintare”, care presupune atragerea de specialisti in domeniu in cadrul Serviciului, dar si cooperare institutionala si alocarea de resurse pentru acest nou domeniu, care trebuie gestionat adecvat.

„Suntem constienti ca in viitorul apropiat ne asteapta provocari complexe avand ca origine spatiul cibernetic, iar discutile de azi au confirmat inca o data necesitatea cooperarii si coordonarii eforturilor la nivel aliat si, implicit, la nivel national”, a mai spus directorul SRI.