George Nicolescu, cântăreţul născut orb, abandonat de industria muzicală

George Nicolescu, cantăreţul orb care a încântat românii cu melodii precum "Eternitate" sau "Mai avem nevoie şi de iarbă", a fost uitat de toată lumea din industria muzicală

27 apr. 2023, 20:52
George Nicolescu, cântăreţul născut orb, abandonat de industria muzicală

George Nicolescu, cântăreţul născut orb, are acum 73 de ani şi îşi trăieşte bătrâneţea în linişte, împăcat cu gândul că nu mai este solicitat să cânte.

„Cu sănătatea sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu. Însă, am o mare supărare. Nu prea mai am spectacole, în ultima perioadă, nu mai sunt invitat. Am văzut că oamenii se inventează. Din ce am observat, concerte mai multe sunt prin București, dar eu nu sunt cuprins în ele. Nu că nu aș merita să fiu, dar nu sunt solicitat să vin să prestez. Eu nu sunt genul acela de artist care să mă bag în seamă și să mă invit la spectacole. Am fost uitat de mulți. Nu am mai avut de mult timp un concert. Asta este, am învățat să iau viața ca atare și am peste 40 de ani de carieră pe scenă. Nu am un an-doi”, a declarat George Nicoleste pentru Click!

Citeşte şi Deea Maxer, despre noua relaţie a lui Dinu Maxer: „Nu o cunosc, este o speculaţie!”

Dacă profesional nu mai are proiecte, George Nicolescu este fericit, însă, în viaţa prsonală.

„Soția îmi este alături în tot ceea ce fac, mă ajută, este spirijul meu. Trăim din pensiile pe care noi le primim, lunar. Nu vreau să zic ce sumă mai eaxct, nici nu știu, și dacă aș ști nu v-aș zice. Am o soție de nota zece cum nici nu am visat. Mă iubește necondiționat din prima clipă și asta se vede. A fost lângă mine, și eu am fost lângă ea, mereu la bine și la greu. Am avut norocul eu de la Dumnezeu să dau de o persoană bună, să mă iubească așa cum sunt, și să avem împreună doi copii frumoși”, a declarat Nicolescu, pentru Click!

Citeşte şi Bat clopote de nuntă! Gina Pistol și Smiley se căsătoresc. „Este firesc să primiți vestea aceasta de la noi”

Artistul s-a născut la Ploieşti, pe 12 martie 1950. În 1970 a debutat ca solist, câştigând primul loc la Festivalul „Tinereţe pe portativ”. Trei ani mai târziu a lansat primul său hit, „Eternitate”, după care a dat lovitura cu alte piese de top, „Prefă-te inimă în stea” şi „Mai avem nevoie şi de iarbă”.

George Nicolescu este compozitor şi interpret al imnului echipei de fotbal din oraşul natal, Petrolul Ploieşti.