George Scutaru, fostul consilier al lui Iohannis, la poliţie pentru controlul judiciar

Fostul consilier al lui Klaus Iohannis, George Scutaru, a mers marţi dimineață la poliție, pentru procedura controlului judiciar. El se află sub supraveghere pentru 60 de zile şi trebuie să-i asigure pe oamenii legii că respectă regulile impuse de DNA.

RomaniaTV.net
14 apr. 2015, 08:08
George Scutaru, fostul consilier al lui Iohannis, la poliţie pentru controlul judiciar

Fostul consilier pe probleme de securitate naţională este suspectat de luare de mită şi spălare de bani.

George Scutaru trebuie să se prezinte de două ori pe săptămână la Secţia 5 Poliţie, potrivit obligaţiilor stabilite în cadrul măsurii controlului judiciar.

Acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani, George Scutaru a ajuns la Secţia 5 Poliţie în jurul orei 9.00, confor programului. El se va prezenta din nou în faţa autorităţilor joi, la ora 11.00.

În timpul controlului judiciar, George Scutaru are interdicţie să părăsească ţara şi să comunice cu anumite persoane nominalizate de anchetatori. De asemenea, George Scutaru trebuie să se prezinte în faţa procurorilor sau la instanţă ori de câte ori este chemat şi să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa.

George Scutaru este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită şi spălare a banilor, după ce ar fi primit 170.000 de euro, o parte din mita de un milion de euro primită de o persoană cu funcţie de conducere din administraţia locală.

Potrivit DNA, în anul 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală, denunţătoare în cauză, a pretins şi primit aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, de la o persoană care i-a cerut să o ajute în demersurile de punere în posesie cu suprafeţe de teren din municipiul Buzău.

 Din banii primiţi, conform unei înţelegeri anterioare, persoana denunţătoare i-ar fi dat lui Scutaru, la data faptelor deputat şi membru cu funcţie de conducere într-un partid, suma de 170.000 de euro, „provenienţa şi modul în care s-au obţinut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian”, susţin procurorii.

„Suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru George-Adrian de la denunţător, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008”, au scris procurorii în ordonanţa prin care s-a dispus măsura controlului judiciar.