George Simion a anunțat primul candidat pentru funcția de premier al României, din partea AUR. Cine este Marius Lulea: „Nu pot lăsa copiilor mei o țară aflată într-un așa mare dezastru!”

Partidul AUR a anunțat prima propunere pentru funcția de premier. George Simion, liderul partidului, a făcut anunțul. 

26 iun. 2023, 14:56
George Simion a anunțat primul candidat pentru funcția de premier al României, din partea AUR. Cine este Marius Lulea: „Nu pot lăsa copiilor mei o țară aflată într-un așa mare dezastru!”
Marius Lulea, AUR

Partidul AUR, aflat în mare ascensiune în sondaje, înaintea USR și PNL, pregătește listele de candidați pentru parlamentare, prezidențiale, europarlamentare și locale.

Dacă va câștiga alegerile parlamentare și va putea forma un guvern, favorit în acest moment să preia funcția de șef al Palatului Victoria este Marius Dorin Lulea.

„Avem un candidat la funcția de premier: Marius Dorin Lulea. Candidatul la prezidențiale îl vom anunța după alegerile europarlamentare (…).

Cele mai importante alegeri din 2024 au data stabilită: 9 iunie, Parlamentul European. Este important să avem cât mai mulți europarlamentari AUR care să formeze o majoritate suveranistă în Parlamentul European.

Luna viitoare vom anunța candidații AUR pentru Parlamentul European. Noi încercăm să deschidem acest joc politic. Cristian Terheș, Gheorghe Piperea, Claudiu Târziu – sunt oameni care vor deschide lista AUR. Eu nu candidez pentru Parlamentul European”, a declarat George Simion în carul emisiunii.

Marius Dorin Lulea este prim-vicepreședinte AUR și unul dintre fondatorii partidului.

Iată cum se prezintă Lulea:

„Sunt de profesie inginer constructor, absolvent al Facultății de Construcții Civile, Industriale și Agricole din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, secția Inginerie Economică în Construcții. Am terminat facultatea în anul 2004 ca șef de promoție și mai apoi am urmat etapa universitară de studii aprofundate: Tehnologii Speciale în Construcții.

După finalizarea școlii am luat-o pe drumul antreprenoriatului privat și de atunci m-am orientat spre două tipuri de afaceri, ambele cu legături în domeniul construcțiilor și a specializării pe care am urmat-o în timpul facultății: (A) proiectarea construcțiilor și verificarea construcțiilor precum și (B) dezvoltarea de ansambluri rezidențiale proprii.

În acest sens sunt asociat la mai multe companii ce desfășoară activități în domeniul construcțiilor, activități de proiectare, asistență tehnică de specialitate, dirigenție de șantier, management de proiect, construcții.

Sunt implicat și în domeniul IT. Am reușit să realizez cu succes câteva softuri care au legătură cu sectorul construcțiilor și la toate proiectele obiectivele au fost depășite”, a declarat Lulea, pe site-ul oficial.

Marius Lulea, candidat AUR care susține reunirea României cu Basarabia

Lulea este un activist pro-unire și autor al cărții „De ce nu iubim Rusia”.

„Astăzi sunt doctor inginer în ingineria construcțiilor și a instalațiilor (…)

Începând cu anul 2011 și până în prezent, dar și de acum în continuare, am dus și voi duce o permanentă campanie de informare cu privire la necesitatea și dreptul unirii României cu Republica Moldova.

În acest sens am fost și voi continua să fiu un factor activ în procesul de reunificare a celor două maluri de Prut ca un act de normalitate și de corectare a consecințelor pactului Ribbentrop-Molotov.

Sunt pasionat de istorie. În acest sens am scris mai multe cărți în domeniu încercând să explic în modul cel mai simplu trecutul nostru și cum am ajuns în această situație. Acestea cărți nu conțin nimic nou din punct de vedere al informației, nu sunt istoric. Cărțile abordează procese și evenimente istorice deja cunoscute dar explicate așa cum eu le-am văzut și interpretat”, a mai dezvăluit Lulea.

Afaceristul este originar din Piatra Neamț și provine dintr-o familie săracă.

„Sunt născut la Piatra Neamț dintr-o familie de români muncitori, mama este Dorina și tata este Francisc, ambii provenind din localitățile din județul Neamț.

Am trecut prin toate lipsurile și problemele cu care s-au confruntat românii după 1989, cu drama pierderii locurilor de muncă, a salariilor mizere pentru părinți, a unui stat românesc parcă îndreptat împotriva noastră. Dar povestea noastră este povestea majorității românilor.

(…) La momentul de față locuiesc în Ilfov și am propria mea familie cu 5 copii. Ei sunt cel mai de preț avut al meu și pentru ei am decis să mă implic în schimbarea modului în care România este administrată. Consider că nu pot lăsa copiilor mei o țară aflată într-un așa mare dezastru”, a mai povestit Lulea.

Candidatul pentru prezidențiale va fi anunțat după alegerile europarlamentare. În cursa pentru europarlamentare se vor înscrie Cristian Terheș, Gheorghe Piperea, Claudiu Târziu.