Kelemen Hunor acuză PSD și PNL de lăcomie. Atac devastator la adresa lui Klaus Iohannis şi Bogdan Aurescu

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat că motivele pentru care formaţiunea politică pe careo conduce nu mai face parte din Guvern sunt "jafurile și lăcomia". Liderul maghiarilor din România a mai spus că vinovaţii pentru ratarea aderării la Schengen sunt Klaus Iohannis şi Bogdan Aurescu.

22 iun. 2023, 16:37
Kelemen Hunor acuză PSD și PNL de lăcomie. Atac devastator la adresa lui Klaus Iohannis şi Bogdan Aurescu
Kelemen Hunor acuză PSD și PNL de lăcomie. Atac devastator la adresa lui Klaus Iohannis şi Bogdan Aurescu

Kelemen Hunor acuză PSD și PNL de lăcomie. „Putem vorbi în siguranță despre ipocrizie, nu există nicio denaturare în asta. Unul dintre motivele clare pentru alungarea UDMR din guvern sunt jafurile și lăcomia. Un alt motiv este că nu se țin de cuvânt. Degeaba promit orice, semnează orice, se răzgândesc peste noapte dintr-un motiv sau altul”, a declarat Kelemen Hunor pentru maszol.ro.

Citeşte şi: UDMR ar putea fi interzis, prin lege. PSD a anunțat decizia: „E un ONG toxic, șovin și extremist!”

O altă explicație pentru ieșirea de la guvernare este legată de intenţiile lui Klaus Iohannis: „Experiența mea de până acum a fost că, dacă președintele dorea ceva, îl împingea prin cei cu care lucra într-o coaliție. De asemenea, atunci când nu dorea ceva, era capabil să se asigure că nu se întâmplă și că voința lui a predominat. Din moment ce este o persoană cu buzele strânse, nu știu exact ce a vrut să spună prin asta. Comportamentul și atitudinea lui ne-au determinat însă să concluzionăm că nu dorește ca UDMR să participe în continuare la această coaliție sau că nu îi pasă deloc ce se va întâmpla. Dar este cert că nu și-a mișcat degetul mic pentru a împiedica coaliția să continue. Întrucât stabilitatea politică a țării nu este afectată de faptul că UDMR nu este la guvernare, acesta nu l-a interesat în mod deosebit”.

Citeşte şi: Kelemen Hunor se teme că AUR va ajunge la guvernare. UDMR, gata să se alieze cu USR

Kelemen Hunor a mai declarat că aderarea României la Schengen a fost un eșec de proporţii: „Trebuie să cauți cheia cu doi oameni, unul este fostul ministru de externe (n.r. – Bogdan Aurescu), celălalt este președintele (n.r. – Klaus Iohannis), deoarece ei sunt responsabili de politica externă și nimeni altcineva”.