George Simion a găsit soluţia pentru infrastructura din România: „Lăsaţi-l pe Umbrărescu să facă toată autostrada! Cine contestă, condamnat penal pentru sabotaj”

Dorinel Umbrărescu, antreprenorul care controlează UMB Spedition, companie devenită deja un fel de brand regional, a scos „la linie” peste 100 de camioane, care vor intra pe șantiere, pe cele trei loturi ale secțiunii Focșani – Bacău, din Autostrada Moldovei (A7), iar determinarea sa l-a impresionat pe George Simion.

10 ian. 2023, 20:52
George Simion a găsit soluţia pentru infrastructura din România: „Lăsaţi-l pe Umbrărescu să facă toată autostrada! Cine contestă, condamnat penal pentru sabotaj”

Preşedintele AUR a făcut marţi o propunere, pe pagina sa de socializare, aceea ca Guvernul să-i acorde companiei lui Umbrărescu contractele pentru toată Autostrada A7. De asemenea, în stilul obişnuit, George Simion cere ca factorii de decizie care nu sunt de acord cu propunerea sa să fie acuzaţi şi judecaţi pentru acte de sabotaj.

„Lăsați-l pe Umbrărescu să facă toate tronsoanele din A7. Cine contestă ar trebui condamnat penal pentru sabotaj!”, este mesajul postat de George Simion pe Facebook.

După soluționarea contestațiilor (n.r. – în urma licitației) de CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor), Umbrărescu ar putea „ataca” și segmentul Bacău – Pașcani (Iași), 77 de kilometri, parte tot din A7.

În plus, cel poreclit „Regele Asfaltului” a început deja lucrările pregătitoare pe primul lot al secțiunii Buzău – Focșani, cu o lungime totală de 84 de kilometri. De asemenea, în câteva zile vor fi semnate și contractele de execuție pentru loturile de mijloc, care însumează 67 de kilometri, după soluționarea contestațiilor depuse de turcii de la Tekfen, scrie Ziarul de Bacău.

În următoarele săptămâni, UMB va putea lucra pe șapte loturi de la Buzău la Bacău: 82 de kilometri între Buzău şi Focşani şi alţi 96 kilometri între Focşani şi Bacău, în total 178 km. La aceștia se vor putea adăuga alți 77 de kilometri, deci Umbrărescu ar putea ajunge la 255 de kilometri dintre cei 320 de kilometri care compun A7, Ploiești – Pașcani.

Citeşte şi: România îşi poate lua adio de la Schengen sub preşedinţia UE a Suediei, dacă nu obţine acordul Austriei: „Până nu există o şansă rezonabilă, nu are rost să o punem pe ordinea de zi”

CNAIR a remarcat promptitudinea și calitatea lucrărilor lui Umbrărescu. Instituția din subordinea Ministerului Transporturilor își pune speranțele ca antreprenorul român să continue cu A7 în aceeași manieră:

„UMB a câștigat contractele în baza unor licitații publice. La o parte nici nu au fost depuse contestații.

Lucrările pe care le-a făcut până acum arată că are și capacitatea, și voința să respecte contractele. Ca atare, ne așteptăm ca și pe noile contracte să își mențină conduita. Este un constructor puternic, care are utilaje, oameni, linii de finanțare și determinarea de a duce la bun sfârșit contractele”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, pentru RomâniaTV.net.

Citeşte şi: George Simion: „OMV a cumpărat toate figurile cheie din guvernele României / Trebuie să recuperăm ce-i al nostru, pe căi legale!”. Ce soluții propune liderul AUR