George Simion: „OMV a cumpărat toate figurile cheie din guvernele României / Trebuie să recuperăm ce-i al nostru, pe căi legale!”. Ce soluții propune liderul AUR

George Simion susție că austriecii de la OMV „a cumpărat" politicienii români, de la putere, bucată cu bucată. De asemenea, liderul își dorește retragerea licențelor pentru companiile care „căpușează" statul român. În plus, „suveranistul Simion" a propus înființarea unui minister pentru protejarea resurselor naturale.

10 ian. 2023, 08:39
George Simion: „OMV a cumpărat toate figurile cheie din guvernele României / Trebuie să recuperăm ce-i al nostru, pe căi legale!”. Ce soluții propune liderul AUR

Opoziția continuă să se revolte, pe măsură ce austriecii de la OMV continuă să înregistreze profituri record în țara noastră. George Simion, liderul AUR, a făcut dezvăluiri explozive despre afaceriștii din micul stat european și guvernanți.

OMV și Petrom, companii străine, beneficiază de tratament preferențial din partea Guvernului, susține deputatul. Bazele au fost puse în anul 2003, când austriecii au început să „cumpere” politicieni pe bandă rulantă, a avertizat Simion.

„Din 2004 până în 2023 am avut o români care nu a avut politicieni. Contractul de privatizare al OMV nu s-a respectat. Situația continuă până azi, cu un ministru al energiei care semnează contracte în favoarea OMV.

În loc să modernizeze stații și să privatizeze Arpechim, l-a distrus. Suma de 3 miliarde de euro, cât valoreaază Petrom, trebuie redusă și prin ANAF. Trebuie să recuperăm ce este al nostru, dar pe căi legale. Trebuie și OMV să primească amenzi. E un lung șir de complicități din 2003 până acum. Primul pas este desecretizarea contractului de privatizare”, a precizat liderul AUR, la Realitatea.

 

George Simion, revoltat: „Ministrul energiei semnează acte de închidere a centralelor, iar terenurile ajung pe mâna OMV!”

 

George Simion a venit cu soluții punctuale: înființarea unui minister al Resurselor Naturale și retragerea licențelor pentru companiile care-și desfășoară ilegal și imoral activitatea, în țara noastră.

„Ce se întâmplă cu OMV ar trebui să se întâmple cu toate resursele. Putem avea un minister al resurselor naturale, ca soluție. OMV a cumpărat toate figurile cheie din guvernele din România din 2003 până în prezent. Acum, ministrul energiei semnează acte de închidere a centralelor, iar terenurile ajung pe mâna OMV. ANRM poate să retragă licența celor de la OMV, justiția poate acționa. Într-o guvernare suveranistă, cu oameni buni pe posturile lor din ministere.

Nu știu dacă aș fi cel mai potrivit personaj din România să conducă lupta pentru suvernanitate de la noi. Nu vom avea liniște până nu vom redeveni proprietari în țara noastră. Dacă acum nu punem control asupra resurselor țării, le vom pune gaj pentru împrumuturile actuale”, a declarat George Simion, pentru sursa citată.