George Simion a mers la INML pentru a-şi scoate certificat medico-legal după ce a fost săltat de poliţişti din Piaţa Victoriei

George Simion ajuns vineri dimineaţă la Institutul Național de Medicină legal după încăierările cu jandarmii și polițiştii de noaptea trecută din Piața Victoriei. Mai mulți protestatari au reclamat că forţele de ordine care au intervenit în Piaţa Victoriei le-au învineţit mâinile. Liderul AUR s-a ales cu dosar penal.

30 sept. 2022, 11:58
George Simion a mers la INML pentru a-şi scoate certificat medico-legal după ce a fost săltat de poliţişti din Piaţa Victoriei

George Simion a mers vineri la INML pentru a-şi scoate certificat medico-legal după ce a fost ridiat de polițişti şi jandarmi din autocarul pe care AUR îl amplasase în Piața Victoriei.

„Ce ne doare sunt abuzurile comise asupra protestatarelor din autocar. Unele fete nu au dormit deloc, sunt obosite, tumefiate. Am pățit același lucru în 2020 când mi s-a suspendat permisul pentru cumul de puncte și nu mi se comunicase, eu am făcut contestație. S-a rezolvat numai că din septembrie în februarie nu am putut conduce. Când ți se suspendă permisul trebuie să ți se aducă la cunoștință, a spus George Simion, la INML.

Citeşte şi: Exclusiv. Noi imagini cu George Simion. Momentul în care a fost luat pe sus de mascaţi VIDEO

 

George Simion s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis

George Simion s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, după ce a fost depistat de poliţiştii rutieri, în noaptea de joi spre vineri, la volanul unui autoturism în zona Piaţa Victoriei, unde se pregătea un protest al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR).

Potrivit unor surse, liderul AUR George Simion avea permis de conducere suspendat în urma unui accident rutier din aprilie produs în judeţul Buzău. Pentru că accidentul s-a soldat cu victime, permisul auto i-a fost suspendat pe perioada cercetărilor în dosarul deschis de poliţişti.

Citeşte şi: George Simion, prima declaraţie după ce a fost luat pe sus de Poliţie din faţa Guvernului: Toată schema a fost să mă ducă sub pretexte false la poliţie

George Simion a fost invitat la secţia de poliţie pentru lămurirea situaţiei, dar politicianul a refuzat şi a intrat în autocarul formaţiuni sale politice. În urma refuzului, mascaţii au intrat în autocar şi l-au luat pe sus şi l-au dus la  secţia de poliţie.

George Simion a fost testat de politişti cu etilotestul, dar şi pentru consum de droguri, ambele rezultate fiind negative.