George Simion, acuzat de un fost ministru al Apărării că s-a întâlnit în 2011 cu un rezident al FSB

Președintele AUR, George Simion, a fost acuzat de Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, că în anul 2011, s-a întâlnit cu un reprezentant la serviciilor secrete rusești.

28 mart. 2023, 00:00
George Simion, acuzat de un fost ministru al Apărării că s-a întâlnit în 2011 cu un rezident al FSB
George Simion, acuzat de un fost ministru al Apărării că s-a întâlnit în 2011 cu un rezident al FSB

George Simion, acuzat de un fost ministru al Apărării că s-a întâlnit în 2011 cu un rezident al FSB. Anatol Șalaru a declarat recent, că în urmă cu 12 ani a fost informat de către directorul SIS (Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova) de la acea vreme, despre această întâlnire doar că nu a văzut niciun document oficial în acest sens.

Citește și George Simion va ataca în instanță privatizarea Petrom: ”Am inițiat mai multe procese. Sunt şi motive de neconstituţionalitate”

George Simion, acuzat de un fost ministru al Apărării că s-a întâlnit în 2011 cu un rezident al FSB

„Era perceput ca un unionist din România, așa îl percepeam și eu. Șocul cel mare a venit când el a fost expulzat din Moldova și nu mi-am dat seama de ce. Cum poate să fie expulzat cineva care este unionist, prieten cu Republica Moldova? Atunci eu, fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS, și l-am întrebat cum a putut să îl expulzeze. El mi-a spus că a coordonat toate acțiunile cu serviciile din România. Mi-a spus că George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat (…) că în 2011, nu mai știu luna, George Simion la Cernăuți s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului și că acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt (…) Mi-a zis că la noi în Moldova George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusești. (…) Eu nu am făcut cunoștință cu documentele și mă bazez pe ce mi-a spus atunci directorul SIS-ului, care era foarte bine informat”, a declarat fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, potrivit ILD.

Fostul ministru basarabean spune că reprezentantul FSB cu care George Simion s-ar fi întâlnit în urmă cu 12 ani era rezident la Cernăuți și că de atunci ar fi colaborator al serviciilor secrete rusești.

„Ală era rezident la Cernăuți. De ce s-a dus George Simion? Ce să negocieze George Simion cu rezidentul altui stat? Subordonare, păi el face politica lor. El promovează politică pro-rusească în România și în cazul de față de Simion nu poți să spui că asta sunt convingerile lui. El de 12 ani colaborează. Ăștia dacă te-au agățat, acolo te țin”, a mai explicat explicat fostul ministru moldovean.

În replică, partidul AUR neagă acuzațiile aduse la adresa liderului său despre care spune că are „o biografie publică lipsită de pete sau tonuri de gri”. Mai mult, partidul pune sub semnul întrebării declarația făcută de fostul ministru al Apărării din Moldova.

„Domnul președinte Simion este un politician și un activist civic foarte cunoscut pe ambele maluri ale Prutului. În ultimii 20 de ani si-a dedicat întreaga activitate cauzei legate de idealul reintregirii naționale. Printre numeroasele contacte pe care domnul presedinte le-a avut în toată aceasta perioadă, s-au numărat doar persoane publice sau deținătoare ale unor calități recunoscute public. Memoriile unui fost ministru din perioada trista în care Republica Moldova era condusă de controversatul Vladimir Plahotniuc demonstrează că imaginația acestuia ii joaca aceleași feste acum, ca și în vremea când își îndeplinea mandatul oficial la curtea unui oligarh aflat acum pe fugă. Domnul președinte Simion este parlamentar al României, este un politician deschis oricărui dialog și, spre deosebire de domnul Șalaru și personajele din proza sa fantastica, are o biografie publica lipsita de pete sau tonuri de gri”, a transmis departamentul de comunicare al AUR, pentru „Adevărul”.

Citește și George Simion (AUR): „Rep. Moldova e un stat artificial creat / Basarabia este și va fi România!”