George Simion, acuzaţii grave după săltarea sa de la protestul AUR din Piaţa Victoriei: A fost o „operaţiune de poliţie politică”, dosarul a fost clasat

George Simion acuză poliția i-a făcut dosar penal pentru conducere fără permis, deși fapta nu exista. Parchetul General a clasat dosarul. Liderul AUR spune că s-au comis mai multe abuzuri, după ce a fost ridicat de oamenii legii din Piața Victoriei și dus la audieri.

04 nov. 2022, 11:27
George Simion, acuzaţii grave după săltarea sa de la protestul AUR din Piaţa Victoriei: A fost o „operaţiune de poliţie politică”, dosarul a fost clasat

George Simion a anunţat vineri într-o conferinţă de presă că Parchetul de pe lângă ÎCCJ a clasat dosarul în care eram acuzat pe nedrept că aş fi condus fără permis. Mai mult, liderul AUR a spus că ridicarea sa de la protestul AUR din Piaţa Victoriei, în noaptea de 29 spre 30 septembrie, a fost o ”operaţiune de poliţie politică”.

Citeşte şi: EXCLUSIV George Simion, după ce i s-a redeschis un dosar pentru un accident auto din luna aprilie: „Mi s-a suspendat permisul retroactiv, pe bază că ei conduc România”

„În cadrul hârtiilor care ne-au parvenit spune clar că la data de 30 septembrie nu aveam carnetul suspendat. Pe scurt, eu am fost la 3 noaptea dus cu forţa la Poliţia Rutieră, am fost reţinut o oră şi jumătate, am fost percheziţionat de trei ori, deşi nu comisesem nicio infracţiune, nicio ilegalitate. (..)

Este a doua oară în ultimii doi ani când mi se fabrică dosar de către Poliţia Rutieră. Scopul nu e de a primi o condamnare, pentru că evident nu există temeiul legal pentru care să fiu condamnat, ci este ca imaginea mea publică să fie afectată, să fie terfelită. Să fiu reţinut o oră şi jumătate, exact cât a fost nevoie ca autocarul să fie ridicat”, a declarat George Simion.

Citeşte şi: George Simion a mers la INML pentru a-şi scoate certificat medico-legal după ce a fost săltat de poliţişti din Piaţa Victoriei

Liderul AUR a precizat că „ce s-a întâmplat în seara între 29 şi 30 septembrie este o operaţiune de poliţie politică”.

„Constat cu bucurie că magistratura nu a intrat în acest jos murdar”, a mai afirmat liderul AUR.

”Prin prisma faptului că a fost batjocorit statul de drept în România şi instituţii care ar trebui să reprezinte seriozitate, cer măsuri urgente”, a mai spus Simion, el precizând că ”sunt mai multe instiutţii care au participat la abuzurile din acea noapte”, potrivit news.ro.