Simion afirmă că inițiativa a fost nu doar un instrument de promovare, ci și una realizabilă din punct de vedere economic, susținând că proiectul ar putea fi pus în aplicare chiar la costuri mai mici decât suma menționată inițial.
liderul AUR a explicat că propunerea privind casele ieftine a fost parte a unei strategii de comunicare menite să atragă atenția asupra lipsei de locuințe accesibile în România și să scoată în evidență blocajele instituționale care afectează programele de stat, precum ANL sau Noua Casă. El afirmă că fără astfel de metode de promovare, partidul său nu ar fi reușit să ajungă la un nivel ridicat de susținere publică.
„Sunt oameni care nu au înțeles despre ce este vorba și știu că nu le-am făcut vreo propunere că le dau casă. Era vorba despre locuințe accesibile, despre locuințe sociale, parte a unui program de guvernare. Și a fost forma noastră de marketing, de promovare, de mediatizare a acțiunii, că dacă spuneam case în programul ANL pentru toată lumea la 35.000 de euro, nu crede nimeni că nu ai acces la ANL, de exemplu. Dar este un program al statului român. Și Prima Casă, și Noua Casă, și Agenția Națională pentru Locuințe e închisă între timp. O formă de promovare… Dacă nu aveam în aceștia ani formele acestea de promovare prin care să spargem blocada informațională, nu mai eram unde suntem astăzi, la 42% voturi”, spune Simion.
Mai mult, liderul AUR insistă că planul este realizabil și oferă exemplul programului ANL, în cadrul căruia costurile de construcție sunt și mai reduse. Problema reală, spune el, nu este cât costă locuințele, ci criteriile de alocare și lipsa unei viziuni guvernamentale coerente care să asigure accesul real al familiilor la astfel de locuințe.
„Dar cine spune că nu le facem? În programul ANL, casele se fac la 28.000 de euro. Problema e alta. Cum se dau? Că nu se dau familiilor care… În programul Agenției Naționale pentru Locuințe (se fac la 28.000 de euro – n.r.), atâta timp cât statul deține niște terenuri în orașe și pune la dispoziție acel teren gratuit, acces la infrastructură, la utilități…”, încheie Simion.