George Simion anunţă ce se mai întâmplă cu suspendarea preşedintelui. „Avem 200.000 de semnături. Au semnat şi parlamentari PNL pentru demiterea lui Iohannis”

Copreşedintele AUR a declarat că sunt şi deputaţi PNL care au semnat pentru suspendarea lui Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte al României.

15 nov. 2021, 09:13
George Simion anunţă ce se mai întâmplă cu suspendarea preşedintelui. „Avem 200.000 de semnături. Au semnat şi parlamentari PNL pentru demiterea lui Iohannis”

George Simion susţine că până acum ar fi strâns 200.000 de semnături pentru suspendarea preşedintelui.

„Au semnat şi parlamentari de la PNL, în ciuda a ceea ce a declarat Dan Vîlceanu. Şi nu e vorba de cei care au plecat din grupul parlamentar PNL, ci parlamentari asumaţi.

Spre exemplu, Dumitru Flucuş, deputat de la Braşov, şi-a asumat bărbăteşte şi a semnat.

I-au cerut cei din partid să revină asupra semnăturii, dar nu a vrut, spunând că în momentul acesta Klaus Iohannis trebuie demis”, a declarat copreşedintele AUR, George Simion, duminică, la Antena 3.

„Noi avem 48 de parlamentari care au semnat până acum”, a adăugat George Simion.

Până în prezent, copreşedintele AUR susţine că ar fi strâns 200.000 de semnături pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannis.

Din punct de vedere juridic, aceste semnături nu au niciun efect în ce priveşte o eventuală demitere a unui preşedinte de stat.

Citeşte şi: PSD, şedinţă crucială pentru formarea unui Guvern împreună cu PNL. „Mergem la preşedintele României cu două variante”

Pe 1 noiembrie, AUR  a anunţat demararea procedurii pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

„Sute de mii de români ne contactează, ne scriu pe Internet să-l dăm jos pe Klaus Iohannis. O vorbă românească spune că peştele se împute de la cap.

E momentul. Au existat două nominalizări pentru funcţia de prim-ministru care nu au întrunit o majoritate parlamentară. Conform Constituţiei, pe care Klaus Iohannis a călcat-o în picioare pe toată durata mandatului, trebuie să ajungem la alegeri anticipate şi pentru a economisi banii şi nervii românilor, odată cu alegerile anticipate, trebuie să mergem şi la referendum pentru demiterea președintelui.

Vom merge către români şi vom ruga să se semneze. AUR va strânge semnături în fiecare localitate din ţară şi în Diaspora, unde a primit foarte multe voturi Klaus Iohannis. În ciuda faptului că preşedintele, din păcate, controlează o parte a sistemului, vom merge până la capăt.

Sperăm ca celelalte partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate şi vor achiesa la acest demers pentru ca postul de la Palatul Cotroceni să devină cât mai repede vacant”, a declarat George Simion.

Citeşte şi: George Simion a dezvăluit pe cine susţine AUR ca preşedinte dacă va fi suspendat Klaus Iohannis. „Suntem dispuşi să-l promovăm”