George Simion a dezvăluit pe cine susţine AUR ca preşedinte dacă va fi suspendat Klaus Iohannis. „Suntem dispuşi să-l promovăm”

George Simion, copreşedintele AUR, a dezvăluit, luni, de ce nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, care este motivul pentru care Diana Şoşoacă şi-a dat demisia din grupul parlamentar al Alianţei, precum şi pe cine ar susţine la prezidenţiale dacă planul de suspendare a lui Klaus Iohannis va reuşi.

01 nov. 2021, 13:17
George Simion a dezvăluit pe cine susţine AUR ca preşedinte dacă va fi suspendat Klaus Iohannis. „Suntem dispuşi să-l promovăm”

George Simion a precizat că a trecut prin COVID-19 şi că poate demonstra că are anticorpi.

„Nu am certificat verde dintr-o anomalie. Am anticorpi naturali, adică am trecut prin boală. Asta arată testul, că am trecut prin anticorpi. Nu am ştiu că am avut boala şi nu sunt la DSP. Poate că am avut-o acum un an. Chiar dacă aş fi anunţat la DSP, e valabil la şase luni de la trecerea prin boală”, a declarat George Simion, la Evz.

Liderul AUR a spus şi de ce nu s-a vaccinat împotriva COVID-19 până în acest moment.

„Am 35 de ani. Mi-am făcut analizele. Nu cred că ar fi un lucru benefic pentru mine. Mai ales trecut prin boală sunt mult mai sigur decât cineva care e vaccinat. Cei care trec prin boală au un grad de răspândire mai redus”, a precizat Simion.

De asemenea, George Simion a subliniat că AUR nu este un partid „antivaccinist”.

„Nu suntem un partid antivaccinist. Asta e etichetarea. Cred că jumătate dintre parlamentarii AUR au făcut vaccinul, jumătate nu. E opţiunea fiecăruia cum are grijă de sănătate. Omul, atât timp cât e persoană care judecă cu propriul cap, poate să decidă ce e mai bine pentru sănătatea lui. Dacă poate să ia anticorpi monoclonali. E o categorie de români care ar fi vrut să aibă acces la anticorpi monoclonali”, a mai spus George Simion.

Citeşte şi: Conducerea PSD a decis: Parlamentarii social-democraţi nu vor vota Guvernul Ciucă

George Simion spulberă Guvernul Cîţu: „Aceşti oameni care au gestionat valul 4 sunt nişte asasini”

„Aceşti oameni care au gestionat valul 4 sunt nişte asasini. Nu au asigurat medicamente. Nu au asigurat testare.

Mulţi se vaccinează de nevoie – pentru că nu mai pot să meargă la alimentară. 90% dintre ei se vaccinează pentru sunt obligaţi”, a mai spus Simion, potrivit sursei citate.

De asemenea, George Simion a dat detalii şi despre motivul pentru care Diana Şoşoacă a demisionat din grupul parlamentar AUR.

„Diana Şoşoacă nu poate să intre din păcate într-un grup. A fost foarte greu. Erau certuri la Senat. Are un temperament vulcanic. E greu să se înţeleagă cu alţii pe termen lung”, a menţionat George Simion.

George Simion a dezvăluit pe cine susţine AUR ca preşedinte dacă va fi suspendat Klaus Iohannis

Liderul AUR a menţionat că AUR îl promovează pe Călin Georgescu deoarece „ar fi un premier bun pentru România”, chiar dacă „nu e membru al niciun partid politic”. De asemenea, George Simion a spus că AUR ar vrea să-l susţină pe Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, la preşedinţie.

„Pe Ioan Aurel Pop suntem dispuşi să-l promovăm la funcţia de preşedinte al României”, a mai spus George Simion, la podcastul Evz-Capital.

De cealaltă parte, Ioan-Aurel Pop spune că nu cunoaște doctrina AUR și că nu a avut nicio discuție cu George Simion.

„Ca președinte al Academiei, nu dau (si nici nu pot sa dau, prin Legea Academiei si prin Statutul Academiei) interviuri  pe teme politice, legate sau nu de campanii electorale. Nu fac politica de niciun fel, nu fac parte din niciun partid politic.

Nu am avut nicio discutie vreodata cu dl Simion si nici cu AUR. Nu cunosc doctrina AUR. Fotografii cu mine isi fac foarte  multe persoane si le posteaza in diferite locuri fara sa-mi ceara acordul. Probabil ca s-a decis publicarea fotografiei  (nu stiu cand a fost facuta!) in contextul campaniei electorale, ceea ce este regretabil”, a spus președintele Academiei, în decembrie 2020, pentru Newsweek România.

George Simion explică de ce AUR nu votează Guvernul propus de Nicolae Ciucă. „Nu mi s-a făcut impresia de bărbat adevărat”

Mai mult, George Simion a dezvăluit cum Florin Cîţu a vrut să convingă ca AUR să susţină Guvernul generalului Nicolae Ciucă.

„M-a întrebat dacă îi votăm Guvernul. Am venit în Parlament. Aveam o şedinţă a Biroului Permanent. Era domnul Cîţu cu domnul Ciucă. M-a întrebat dacă îi votăm favoritul”, a spus liderul AUR.

Întrebat ce impresie i-a făcut premierul desemnat Nicolae Ciucă, George Simion a răspuns „mut ca de obicei”.

„Mut ca de obicei. Nu mi s-a făcut impresia de bărbat adevărat. O poce piţigăiată. Din câte am văzut, nu e bun ca premier. Îl are pe Vîlceanu şi pe Sighiargău. Nu o să votăm. Nici nu încape discuţie”, a menţionat Simion.

De asemenea, liderul AUR a explicat că „singura soluţie pentru rezolvarea acestei crizei e suspendarea preşedintelui”

„În momentul acesta, trebuie să ajungem la alegeri anticipate. Preşedintele trebuie să dizolve Parlamentul. Vom apela la CCR. Singura soluţie pentru rezolvarea acestei crizei e suspendarea preşedintelui.

Vom avea un preşedinte al României. Până acum nu avem un preşedinte al României de şapte ani de zile. Sâmbătă a fost la golf”, a mai spus George Simion.

Citeşte şi: Se rupe PNL? Încă un parlamentar se retrage din grupul parlamentar al liberalilor. E şeful unei filiale importante a PNL