George Simion anunță propunerea de premier al AUR / Deputatul explică scandalul „Gloanțele de la Parlament”: „Erau obiecte de colecție, fără pulbere, nimic letal” | EXCLUSIV

George Simion a oferit prima reacție la România TV, după protestele masive din fața Parlamentului, de miercuri, 10 mai. Liderul AUR susține că „adevărații extremiști" continuă să demonizeze partidul de opoziție, pentru că „deranjează sistemul".

10 mai 2023, 22:47
George Simion anunță propunerea de premier al AUR / Deputatul explică scandalul „Gloanțele de la Parlament”: „Erau obiecte de colecție, fără pulbere, nimic letal” | EXCLUSIV

Protestele din fața Parlamentului nu au fost violente, așa cum prezintă o parte a presei, susține George Simion. De asemenea, el a explicat că scandalul gloanțelor a fost tratat într-o manieră de tip „fake news”.

„Pomeneam mai devreme despre Franța și alte țări… Aici erau niște împinsături. S-a strigat ‘afară cu UDMR!’, se mai strigă la proteste, se mai strigă și ‘afară cu AUR!’. 

Știm ce va mai urma, dar știm ce traseu avem noi. Totodată, extremiștii adevărați sunt cei care ne-au închis în case, care au condus România timp de 33 de ani. Vor veni multe acuzații – că sunt drogat – asta spune domnul Pavel Popescu, pe la alte posturi TV.

Noi, ca opoziție, nu avem alte instrumente decât dezbaterile din comisiile parlamentare. În comisia de sănătate, votul a fost online, s-a votat pe WhatsApp, nu s-a mai întâlnit comisia”, a comentat George Simion, la România TV.

Liderul AUR susține că gloanțele găsite la colega sa au doar rol de bijuterie.

„Mă aștept la multe provocări, înscenări.

Sunt niște obiecte de colecție, nu sunt cartușe (…) Elemente dintr-un glonț folosit, fără, pulbere, nimic, doar niște bucăți de metal. Nimic letal. 

Dacă fata aia a încălcat o lege, va avea dosar penal. Nu are dosar penal. E la mintea oricărui om că nu va avea dosar penal”, a comentat George Simion, la România TV.

 

AUR a câștigat din nou capital electoral, susține sociologul Vladimir Ionaș

 

Vladimir Ionaș, sociolog, susține că episodul „gloanțele” a fost o exagerare din partea unei părți a presei, de pe urma căreia tot AUR beneficiază din punct de vedere imagologic.

„Exagerările pe anumite subiecte care nu sunt importante nu fac decât să victimizeze. Sunt convins că ajută AUR. E o exagerare ieșită din comun.

Eu am văzut ieșirea de dimineață, nu m-a impresionat. Din punctul meu de vedere, exagerările nu fac decât să victimizeze.

Nu erau gloanțe, cunosc oameni care aveau d-alea și le puneau pe funie, le găsești oriunde”, a transmis Ionaș.

Mâine, George Simion va prezenta programul de guvernare al AUR.

„De mâine, AUR își prezintă programul de guvernare. Unele i-au plăcut și domnului Ciolacu. Pe mine mă interesează să obțin primul loc la alegeri, anul viitor. Noi decidem cu cine facem guvernarea”, a transmis Simion.

„Azi, niște legi au trecut, legi pe care le vom abroga, când vom ajunge la guvernare

Ne-au contactat multe asociații de părinți (…) Am ascultat vocea acestor părinți și am făcut tot ceea ce e posibil să le luăm apărarea”, a mai comentat liderul AUR.

„Mâine, la ora 11.00, la Camera de Comerț, prezentăm programul de guvernare. Așteptăm propuneri pentru a-l îmbunătăți”, a mai transmis Simion.

De asemenea, mâine va prezenta AUR și propunerea de premier al României. Cel mai probabil, nu va mai fi Călin Georgescu, cel care și-a făcut propriul partid.