George Simion (AUR) scoate românii în stradă: „Trebuie să blocăm planurile absurde ale lui Klaus Iohannis!”

George Simion scoate românii în stradă, pe 6 mai. Liderul partidului AUR susține că învățământul și familiile din România sunt amenințate. Proiectele de lege ce beneficiază de susținerea lui Klaus Iohannis trebuie oprite obligatoriu, susține deputatul unionist. 

28 apr. 2023, 21:40
George Simion (AUR) scoate românii în stradă: „Trebuie să blocăm planurile absurde ale lui Klaus Iohannis!”

Președintele AUR, George Simion, a anunțat un protest al formațiunii sale, pe 6 mai, la București.

Conform acestuia, protestul este motivat de lipsa dezbaterii parlamentare pe legile educației, precum și propunerile legislative, PLX-145, privind înființarea așa-zisului „Barnevernet” românesc.

Mai mult, AUR va ieși în stradă pentru a apăra pădurile României, susține Simion.

„Apelul nostru către români este protesteze împotriva legilor educației. Este singura cale să blocăm planurile absurde ale lui Klaus Iohannis, pentru educația românilor. Identitatea de gen, diversitatea și orice noțiune anti-creștină și anti-națională se caută a fi introduse în aceste legi ale educației, care se doresc a fi promovate în forma lor inițială.

Protestăm vis-a-vis de legile educației, de legile care ar trebui să fie jaloane în PNRR, este ultima noastră formă de a manifesta dezacordul față de cum funcționează acest Parlament, despre cum este eludată dezbaterea parlamentară și facem un apel să ni se alăture, sâmbătă 6 mai, de la ora 16:00. Va fi un marș care va porni de-aici din fața Parlamentului, din zona Izvor, către zona centrală și către Guvern.

Cerem Guvernului Ciucă să retragă de urgență de pe agenda Parlamentului, PLX-145 legat de copiii României, legile educației care vizează, tot așa, viitorul României și să oprească înstrăinarea regiilor autonome și a bogățiilor naturale, administrate de Romsilva, Salrom și celelalte 237 de regii autonome”, a anunțat Simion în cadrul unei conferințe de presă.

„Astăzi se vor discuta emendamentele de la culte, grija noastră fiind să fie eliminate anumite sintagme care par inofensive, dar care ascund, de fapt, o cutie a pandorei, pentru că deschid posibilitatea de pătrundere a ideologiei neomarxiste, expresii precum ‘orientare sexuală’, ‘toleranță față de diversitate religioasă’ sau ‘dogma religioasă’. Când spui ‘dogmă religioasă’ s-ar subînțelege că orice religie este alcătuită din dogme, adică din idei fixe, care ‘constrâng, distrug mințile elevilor’. Nu este adevărat! Orice religie stă în niște dogme pe care nu le poți schimba după capriciul unor profesori (…)

Aparent, orice articol de lege sună bine, este binevoitor, pentru pătrunderea ideologiei de gen”, a comentat senatorul Lavric.

 

AUR: „Zi de zi, prin toate politicile anti-naţionale şi anti-familie care sunt promovate de guvernanţi”

 

Și vicepreședintele AUR Ringo Dămureanu a vorbit despre marșul care va porni din fața Parlamentului, către centrul Capitalei și Guvernului.

„Pe 6 mai protestăm faţă de legile anti-naţionale şi anti-familie pe care coaliţia de guvernare vrea să le promoveze. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât putem să oprim proiecte precum legea 145/2023 sau Legile Educaţiei. Ieşim în stradă pentru copiii României, pentru păduri, pentru companiile care încă sunt ale statului român, dar şi pentru toate celelalte resurse pe care vor să ni le fure.

Zi de zi, prin toate politicile anti-naţionale şi anti-familie care sunt promovate de guvernanţi, România pe care o ştiam cu toţii dispare. Fiecare român trebuie să îşi pună o întrebare simplă: în ce ţară vrea să trăiască? Într-o ţară liberă, independentă, demnă şi respectată? Sau într-o ţară predată cu totul, vândută? Ştim cu toţii răspunsul! Doar împreună putem să îi facem şi pe cei care ne conduc să înţeleagă ce ne dorim”, a declarat Dămureanu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Dămureanu consideră că Proiectul de lege 145/2023 privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie ar trebui respins în totalitate.

„Avem de a face cu un text care nu a fost scris cu intenţii bune şi nu poate fi modificat în niciun fel pentru a fi acceptabil. Este un proiect de lege extrem de viclean de la un capăt la altul, în cazul căruia nu se pune problema erorii sau a nepriceperii omeneşti. În loc să ne contrazicem unii cu alţii fără motiv în privinţa acestui proiect, varianta cea mai bună este aceea de a fi respins în integralitatea sa şi să cerem răspunsuri de la doamna ministru Firea, autoarea acestui proiect toxic.

Vorbim despre un proiect care, în aparenţă, este menit să prevină extragerea din mediul familial a copiilor din familiile vulnerabile şi ajutorarea acestor familii pentru a depăşi orice risc de abandon familial. Dar, în realitate, prevederile din acest proiect instituie sărăcia, educaţia, vaccinarea cu schema completă ca motive pentru incapacitate de a creşte copii. Legea 145 afectează inclusiv copiii lăsaţi in ţară de părinţii care muncesc în diaspora”, a transmis Dămureanu.

El susţine că prin acest proiect de lege multe persoane vor ajunge în situaţia în care să li se spună că sunt prea sărace pentru a-şi creşte singure copilul.

„Aceştia, bogaţii ţării, cei care se bucură de case mari, lux şi opulenţă, ei ne vor spune cum este bine să ne creştem copiii. Dacă nu, vei fi monitorizat trimestrial sau semestrial şi ţi se va aplica un plan de intervenţie, pe care ei îl numesc ‘planul de servicii’.

Este evident că primii vizaţi sunt oamenii săraci, apoi persoanele cu dizabilităţi şi copiii nevaccinaţi, nelimitându-se doar la aceste categorii. Acest proiect deschide Cutia Pandorei a abuzurilor!”, a comentat Dămureanu.