George Simion, întâlnire cu Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu: „Poiectul certificatului verde nu va fi adoptat prin asumarea răspunderii”

Copreşedintele AUR George Simion, cel care a chemat oamenii la protest în faţa Parlamentului, a avut în urmă cu scurt timp o întâlnire cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi al Senatului, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu.

21 dec. 2021, 15:58
George Simion, întâlnire cu Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu: „Poiectul certificatului verde nu va fi adoptat prin asumarea răspunderii”

UPDATE: Copreşedintele AUR, George Simion a declarat, marţi,  că în urma unei discuţii pe care a avut-o cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu şi cu preşedintele PNL, Florin Cîţu, ”nu a va exista o asumare a răspunderii Guvernului pe proiectul certificatului COVID-19, aceasta fiind o ”victorie a protestului de la Parlament”.
”Cu siguranţă nu va exista o asumare a răspunderii Guvernului pe acest subiect, ăsta este un rezultat, un succes al protestului de astăzi”, a spus Simion, după discuţia cu Ciolacu şi Cîţu.

George Simion a arătat că avem un buletin şi nu ne trebuie alte acte prin care să ni sese dea voie sa muncim sau nu. ”Nu acceptăm o formă a unui certiticat verde care să condiţioneze dreptul la muncă, pentru că nu este constituţional”, a afirmat el.

Copreşedintele AUR a fost întrebat dacă cei doi lideri i-au dat asigurări că se va renunţa la adoptarea proiectului prin asumarea răspunderii. Simion a răspuns: ”Lor le e frică pentru că nu am control asupra propriilor parlamentari. Mulţi parlamentari de la PNL şi PSD au naunţat public chiar astăzi că nu vor vota. Au ieşit în faţa protestatarilor. Este Dumitru Flucuş de la PNL, este Daniel Ghiţă, domnul Coarnă, de la PSD, sunt mulţi care nu vor să voteze certificatul verde. Ei nu mai controlează acum partidele”, a spus Simion.

Maşina Ambasadei SUA şi cea a ambasadorului Japoniei, vandalizate de protestatari în curtea Parlamentului. Protestatarii au scris mesaje cu spray: Hoţi! Asasini!
PSD ar fi vrut ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe proiectul certificatului verde, pentru a intra în vigoare cât mai repede. Asumarea răspunderii guvernului pe legea certificatului COVID este o variantă constituţională, declara, luni, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

George Simion a fost acuzat direct de preşedintele PNL şi al Senatului, Florin Cîţu, pentru incidentele apărute în timpul protestului, când în jur de o mie de participanţi au escaladat zidul instituţiei şi au vandalizat mai multe maşini ale unor demnitari.

Preşedintele PNL Florin Cîţu a transmis, marţi, într-un mesaj pe Facebook, după protestul de la Palatul Parlamentului, împotriva introducerii certificatului COVID, că manifestanţii au dat dovadă de „egoism pur” şi au pus în pericol sănătatea publică.

„Atentat la sănătatea românilor!

Violențele și vandalismele oamenilor care se află la Parlament îi pun în pericol pe românii care nu se pot proteja de Covid-19! Asta denotă egoism pur.

Vaccinarea și certificatul verde sunt cele mai eficiente arme împotriva virusului. Doar așa îi putem proteja pe cei care nu se pot apăra singuri, pe cei care se află în stare gravă din cauza COVID-19.

Ca președinte al Senatului și ca liberal convins, apăr dreptul de a protesta. Dar acesta trebuie să se exercite în mod pașnic și doar în limitele Constituției. Dreptul de a avea o opinie diferită este un drept pe care îl au toţi cetăţenii României, dar dreptul la viață prevalează!”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Citeşte şi: Protest anti-certificat la Parlament. Manifestanţii au rupt cordonul de jandarmi şi au intrat în curtea Parlamentului. George Simion: „Acest certificat va paraliza întreg statul român”. Arafat: Acolo devin focare de răspândire a virusului UPDATE