George Simion, copreşedinte AUR: „Noi nu suntem dispuşi să intrăm în cârdăşii cu PNL-ul şi cu USR-ul!”

Copreşedintele AUR a declarat, în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni cu Preşedintele Klaus Iohannis, că partidul său nu este dispus la negocieri cu partidele de dreapta, PNL şi USR.

14 dec. 2020, 19:57
George Simion, copreşedinte AUR: „Noi nu suntem dispuşi să intrăm în cârdăşii cu PNL-ul şi cu USR-ul!”

George Simion a reacționat, la Antena3, după consultările de la Cotroceni și în contextul unei alianțe cu restul partidelor intrate în Parlament, în urma votului de la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie.

„Să vă explic ce s-a întâmplat. Nu a mai intrat PMP-ul. Am intrat noi! Noi nu suntem dispuși să intrăm în cârdășii cu PNL-ul și cu USR-ul! „, a spus George Simion pentru sursa citată.

George Simion, nemulţumit de propunerea lui Alexandru Rafila ca premier PSD

Cum să vă spun eu, cred că cel mai bine a descris Octavian Goga într-o poezie. Doar-abia o clipă le-a ţinut divanul/N-a fost grai de cronici grai de pârcălab; Cu mândria-i rece mut sta suveranul/Şi-a-nţeles degrabă Neagoe, sărmanul/C-a pierdut domnia neamul Basarab. Propunerea AUR pentru funcţia de premier, am hotărât noi să îl propunem pe Călin Georgescu. Aş vrea să mă adresez alegătorilor PSD, dacă sunt mulţumiţi de alegerea lui Alexandru Rafila, care ne-a închis în case, cu Călin Georgescu.

Singura noasrtă dolenaţă e ca Florian Colceag să ajungă ministru al Educaţiei. Noi am încuracat multe socoteli. Noi spunem că trebuie lăsată deoparte bătaia pe ciolan.

Cu Marcel Ciolacu am discutat la telefon, la fel şi cu PNL. Se pare că acum au amnezie. Dialogăm cu toată lumea. Ne-am întâlnit cu Vasile Dâncu. M-au contactat oameni şi din stânga şi din dreapta. Noi nu vom lua parte la nicio parte pentru guvernare.

I-am înmânat lui Iohannis o hartă a României Mari, de la Nistru la Tisa, o hartă a vegetaţie a României mari, unde era foarte multă vegetaţie, erau foarte multe păduri.”, a spus Simion după ieşirea de la consultările de la Cotroceni.

Întrebat pe cine ar susține în fruntea Camerei Deputaților, „Ludovic Orban, Dan Barna, Kelemen Hunor”, acesta a spus: Probabil, pe Kelemen Hunor!” „Glumim”, a spus imediat acesta.

Citeşte şi: Ludovic Orban şi Klaus Iohannis au marţi o întâlnire privată la Palatul Cotroceni SURSE