George Simion, copreşedinte AUR: „Rușii nu înțeleg decât dacă le dai una peste bot”. Avocata Şoşoacă vrea pace cu Moscova

Apar primele diferende în cadrul partidului surpriză, AUR, care a reuşit performanţa să strângă aproape 9% din voturile de la alegerile parlamentare din 6 decembrie, la doar un an de la înfiinţare.

09 dec. 2020, 12:22
George Simion, copreşedinte AUR: „Rușii nu înțeleg decât dacă le dai una peste bot”. Avocata Şoşoacă vrea pace cu Moscova

George Simion este de la înființare, din 2019, copreședinte al Alianței Pentru Unitatea Românilor (AUR), care-și asumă un discurs naționalist și populist, una dintre principalele teme abordate de noua formaţiune politică fiind unirea Republicii Moldova cu România.

Într-un interviu pentru Libertatea, Simion a explicat care sunt căile pentru unirea cu Republica Moldova, în viziunea AUR.

„Prutul este un râu intern al României. Mai devreme sau mai târziu, nu vor mai exista granițe între românii de pe cele două maluri ale Prutului. Sunt două soluții pentru a înfăptui unirea: fie printr-un vot în cele două Parlamente, iar noi vom face de acum lobby la București, fie printr-un referendum organizat în ambele state”, a explicat Simion.

George Simion vrea condiţionarea ajutorului acordat Moldovei şi poziţionarea României contra Rusiei

„Trebuie să condiționăm fiecare sprijin acordat peste Prut de primirea unor pachete de acțiuni, pe care statul român să le controleze în firmele de stat de acolo. Trebuie să fim implicați economic, chiar dacă asta va atrage o opoziție din partea Moscovei. La război ca la război! Trebuie să ne luptăm cu Moscova! Din păcate, rușii sunt un popor civilizat mai târziu. Ei nu înțeleg decât dacă le dai una peste bot”, a mai afirmat George Simion.

Avocata Şoşoacă vrea ca România să caute pacea cu Moscova

Deşi preşedintele partidului AUR declară că România ar trebui să adopte o poziţie de forţă în relaţia cu Rusia, colega de partid, avocata Diana Şoşoacă, viitor senator AUR, nu este de acord, după cum reiese dintr-un discurs susţinut de aceasta pe 13 iulie, în Piaţa Victoriei, la un protest anti-mască.

„Păi noi suntem tâmpiţi. Îi avem pe ruşi în coasta noastră şi noi ne certăm cu ei, când suntem prieteni cu unii de la 15.000 de kilometri de aici (n.r. se referă la SUA). Nu ne e ruşine, păi asta-i politică? Nu putem, având în vedere situaţia noastră geopolitică, să fim într-o stare de echilibru cu toată lumea? Chiar trebuie să ne punem ruşii în cap? Aşa ceva este inadmisibil!”, a afirmat Şoşoacă.

Citeşte şi: Avocata Diana Şoşoacă, viitor senator AUR, vrea să dezgroape toţi morţii de Covid