George Simion: „Dacă PSD nu insistă pentru suspendarea lui Iohannis, AUR o s-o facă. O rog pe doamna Firea ca PSD să semneze iniţiativa”

Co-preşedintele AUR, George Simion, a participat miercuri, prin videoconferinţă, la emisiunea Punctul Culminant, de la Romania TV, în cadrul căreia a discutat cu Victor Ciutacu şi invitaţii săi despre incidentele în care a fost implicat la Timişoara, dar şi despre doctrina şi planurile partidului pe care îl conduce.

16 dec. 2020, 22:52
George Simion: „Dacă PSD nu insistă pentru suspendarea lui Iohannis, AUR o s-o facă. O rog pe doamna Firea ca PSD să semneze iniţiativa”
Inquam Photos / Sandor Manases

George Simion susţine că cei care au huiduit delegaţia AUR de la Timişoara sunt „aşa zişi revoluţionari”, care ar fi fost instigaţi de forţe politice deranjate de faptul că partidul său a obţinut un scor spectaculos la alegerile parlamentare din 6 decembrie, inclusiv în Timiş, fieful tradiţional al forţelor de dreapta.

„Eu de 15 ani, de pe bancile facultatii, comemorez eroii de la TImisoara. I-am deranjat pe multi pentru ca am creat un partid si am intat in parlament cu aproape 10% cand nimeni nu se astepta. Asa ca niste revolutionari de ocazie, mai exact revolutionari de prin 2018, au fost pusi sa huiduie la intalnirea noastra cu timisorenii. Au inceput atacurile asupra AUR, pentru ca le-am incurcat socotelile, dar nu ne lasam, ne-am continuat manifestatia.

In Timisoara am avut clar peste prag, peste vreo 7%, iar acum se incearca sa se faca o imagine proasta pentru AUR, pentru ca am indraznit sa luam voturi intr-un judet care era arondat altor formatiuni.

Maine vom fi in Satu Mare, in Baia Mare, in Bistrita. Vrem sa multumim celor care au avut incredere in noi, pentru ca noi nu am avut o mare retea in aceasta campanie, nici fonduri foarte multe. Incercam sa facem ceva ce nu s-a mai facut, sa mergem intr-un turneu ca sa le multumim oamenilor care ne-au votat.

Daca cei de la PNL si PSD ne respecta si noua dreptul sa avem cateva comisii, ne vom prezenta la reunirea Parlamentului, dar pana acum am vazut ca ne trateaza cu dispret. S-ar putea sa luam decizia sa nu participam, daca nu se face o negociere corecta. Noi nu refuzam dialogul, nu suntem fascisti, dar vrem sa gasim proiecte si idei comune.

Eu de fiecare data cand ajung la Timisoara merg la Inaltul Ioan pentru a cere binecuvantare, il cunosc de mult timp si ne-a invatat bine sa tinem aproape de toti romanii. Noi am fost ajutati de cel mai inalt grad in ierarhia bisericii, de Dumnezeu. Si am fost ajutati de cei deranjati ca ni s-au inchis bisericile de Pasti, iar acum vin Sarbatorile de Craciun si nu ne vor mai inchide bisericile.

George Simion insistă pentru suspendarea preşedintelui

Daca din cei 47 de parlamentari AUR va pleca vreunul, Dumnezeu nu o sa-i ajute, pentru ca nu au fost votati ei, ci partidul, care a promis ca nu va face coalitii.

L-am vazut pe Iohannis azi foarte deranjat de AUR, pentru ca nu a mai pus nimeni pe tapet subiectul suspendarii, desi ce a facut in campanie a fost fatis, a fost varf de lance pentru PNL si, cu toate astea, a luat doar 25%.

Avem multe de invatat si am fost votati de toti romanii. Chiar daca PSD nu o face, noi o sa insistam pentru suspendarea presedintelui. Noi deja ne-am aliniat la o familie europeana respectabila, familia Conservatorilor Europeni. Noi suntem pro-europeni, suntem euro-realisti.

Ma surprinde pozitia doamnei Firea, una echilibrata, pentru ca domnii Grindeanu, Ciolacu si Dancu nu pareau de aceeasi parere. Eu vreau sa o rog pe doamna Firea ca PSD sa semneze initiativa de suspendare a presedintelui.”, a spus George Simion la România TV.

Citeşte şi: Gabriela Firea: Asistăm la un circ grotesc. Cei care au pierdut alegerile se ceartă pe funcţii

Inquam Photos / Sandor Manases


loading...
Partenerii noștri