George Simion, declaraţii incendiare la adresa lui Viktor Orban: „Poate prietenul său, domnul Putin, vrea să schimbe graniţele în Asia”

Preşedintele AUR George Simion a fost intervievat de jurnalistul Lionel Baland în București, în timpul unei conferințe organizate de partid, pe tema „Supremația constituțiilor naționale in raport cu birocrația europeană”.

15 aug. 2023, 14:34
George Simion, declaraţii incendiare la adresa lui Viktor Orban: „Poate prietenul său, domnul Putin, vrea să schimbe graniţele în Asia”

Întrebat despre alegătorii partidului său, George Simion a vorbit despre perioada comunismului, care a rămas întipărită în mințile românilor.

„Este de așteptat. Românii au simpatizat cu diferite mișcări politice – stânga, dreapta, totalitare – din istoria țării. Dar acestea sunt de domeniul trecutului. Jumătate dintre români regretă vremea comunismului. În consecință, faptul că unii dintre alegătorii noștri sunt nostalgici ai comunismului este logic și firesc.”, a declarat președintele AUR.

Jurnalistul l-a întrebat pe liderul AUR și despre mișcarea antiprogresistă dirijată de premierul maghiar Viktor Orban, care începe să prindă contur în interiorul Uniunii. Simion, însă, vede în oficialul ungar un model.

„În Europa de astăzi, nu poți avea idei iredentiste și șovine. Nu te poți gândi, în Europa noastră, la schimbarea granițelor. Poate că, în Asia, prietenul său, domnul Putin poate avea această idee de a modifica granițele. Dorim să avem relații bune cu vecinii noștri: Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina”, a declarat George Simion, potrivit Realitatea.

Citeşte şi: Planul lui Viktor Orban în România, devoalat de către George Simion: „La Cluj e o altă lume!” | EXCLUSIV

O altă temă abordată a fost cea legată de alegerile pentru Parlamentul European din 2024. George Simion are deja planul făcut: vrea să aparțină unui grup politic, de doctrină conservatoare.

„Vrem să avem un grup care să reunească toate partidele suveraniste și conservatoare. Văd că obținerea acestui grup este dificilă deoarece sunt în joc multe ambiții și multe interese, bani și poziții în interiorul Parlamentului European, al Comisiei și al celorlalte instituții”, a spus președintele AUR.

Tot în cadrul interviului, George Simion a declarat că va fi deschis unei alianțe cu celelalte partide, în caz că nu va obține 51% din voturi, și că în următorii ani vrea să guverneze România în direcția bună.

Citeşte şi: Spectacol pe faleza Cazinoului din Constanța de Ziua Marinei în prezența lui Iohannis, Ciolacu și Ciucă. Carmen Iohannis, alături de șeful statului VIDEO