George Simion, despre cum pot românii să ia înapoi Petrom. „În momentul în care vom fi la 30%, se va recupera!”

George Simion, preşedintele AUR, a explicat cum pot românii să ia înapoi Petrom, companie deținută în proporție de 51% de grupul austriac OMV. Conform prețului de Bursă, acţiunile deţinute de OMV înseamnă aproximativ 15 miliarde de lei, adică trei miliarde de euro.

13 feb. 2023, 08:59
George Simion, despre cum pot românii să ia înapoi Petrom. „În momentul în care vom fi la 30%, se va recupera!”
George Simion, despre cum pot românii să ia înapoi Petrom. "În momentul în care vom fi la 30%, se va recupera!"

George Simion, despre cum pot românii să ia înapoi Petrom. Liderul AUR a comentat la o emisiune TV posibilitatea înfiinţării unei comisii de anchetă în Parlament, având în vedere numeroasele nereguli din contractul Petrom. „Nu, nu cred că domnii din Parlament, reprezentând majoritatea parlamentară plus USR, vor vota pentru o asemenea comisie. Vă spun ce fac eu. Noi suntem singurii care am votat pentru inițativa Dianei Șoșoacă. Orice lege e bună pentru români, noi votăm pentru. Suntem la 10% acum. În momentul în care vom fi la 30%, când spunem vrem să recuperăm Petrom, se va recupera! Cei din majoritatea parlamentară nu au pe agendă recuperarea Petrom. De la momentul contractului de privatizare până în prezent se poate cere situația amenzilor către OMV să vedem de câte ori au încălcat legea. Cu privire la contractul de privatizare trebuie să vorbim cu avocații”, a spus George Simion.

Citeşte şi: OMV Petrom se laudă cu un profit de peste două miliarde de euro pe 2022, de peste cinci ori mai mare decât pe 2021

Preşedintele AUR a făcut şi un apel la foștii angajați Petrom să se alăture acțiunii de a reclama compania în instanță. „Recuperatea Petrom și a altor companii se află în programul politic al AUR”, a mai spus George Simion.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu aruncă bomba în scandalul privind taxa de solidaritate OMV Petrom. ”Românii nu ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare”

Reacţia lui George Simion a venit după ce Diana Şoşoacă a lansat o iniţiativă legislativa de abrogare a privatizării Petrom. „Trebuie raportat la legislația din acel moment. Nimeni nu mai poate fi tras la răspundere conform codului penal. Dacă se produc prejdicii pentru una dintre părți se pune problema înșelăciunii. Noi avem de-a face cu un contract cu statul român care stat nu apare în contract. Adrian Năstase a menționat atunci că cine va conduce Petrom va conduce și politica din România, ceea ce s-a adeverit. Am studiat foarte bine tot acest caz, am făcut interpelări și am primit răspunsuri interesante. Ele trimit direct către Parchetul General. Am avut inițiativă legislativă de abrogare a acesteia, este unul dintre pașii pe care trebuie să-i facem pentru revenirea Petrom în posesia statului român. Concluzia: cred că la acel moment conducerea României a fost sub imperiul unui șantaj. Cine a făcut acest contract l-a făcut cu pistolul la tâmplă”, a spus Diana Șoșoacă.