George Simion, discurs în Parlament cu hârtie igienică la pupitru. De ce a făcut acest gest: „În numele sutelor de mii de firme afectate”

George Simion a făcut un gest în semn de protest împăotriva limitării sumei cash pentru o singură operațiune.

31 oct. 2023, 20:08
George Simion, discurs în Parlament cu hârtie igienică la pupitru. De ce a făcut acest gest: „În numele sutelor de mii de firme afectate”
George Simion a adus hârtie igienică la pupitrul la care a ținut un discurs în Parlament

George Simion, liderul AUR, a făcut un gest pentru a protesta împotriva limitării sumei cash pentru o singură operațiune și a adus hârtie igienică la pupitrul de la care ținea un discurs în Parlament.

Citește și: George Simion îl demolează pe CTP: „Tu ai aplaudat și minerii, diavole!”

„În mod normal ar fi trebuit, în numele sutelor de mii de firme afectate, să aruncăm cu hârtia asta igienică în dumneavoastră. Înțeleg că în asta constau măsurile fiscale. Ați eliminat plata în numerar, ați eliminat posibilitatea ca oamenii să fie plătiți în numerar și la fiecare depunere se plătește un impozit de 1%, 1% din fiecare operațiune, care sunt trimiși în Viena”, a spus Geroge Simion.

De mâine, 1 noiembrie 2023, intră în vigoare noile măsuri fiscale, printre care și limitarea plăților cash, în condițiile în care 40% dintre români nu dețin carduri bancare.

Citește și: George Simion, revoltat de întrebările despre identitatea de gen adresate copiilor: „Desigur, noi suntem extremişti şi încuiaţi la minte”

Astfel, Executivul dorește să reducă situațiile în care nu se emit facturi și se încasează bani la negru.

Există limită și în ceea ce privește plățile între două persoane fizice. În cazul în care cineva vinde o mașină, spre exemplu, prin contract de vânzare-cumpărare, dacă valoarea mașinii depășește 5.000 de lei, trebuie să se facă obligatoriu prin transfer bancar.