George Simion, revoltat de întrebările despre identitatea de gen adresate copiilor: „Desigur, noi suntem extremişti şi încuiaţi la minte”

Președintele AUR, George Simion, a prezentat pe pagina sa de Facebook un chestionar derulat de către Unicef în România, mai exact în școlile din Bacău și Brașov.

27 oct. 2023, 10:51
George Simion, revoltat de întrebările despre identitatea de gen adresate copiilor: „Desigur, noi suntem extremişti şi încuiaţi la minte”

Chestionarul, care a fost prezentat pe pagina de Facebook a liderului AUR George Simion, a stârnit controverse din cauza unei întrebări legate de genul copiilor.

Potrivit chestionarului, copiii sunt întrebați ce gen sunt, fiind prezentate ca variante: băiat, fată, non-binar și altceva.

Această întrebare a stârnit nemulțumirea lui George Simion, care a comentat pe pagina sa de Facebook: „Imaginea este din chestionarul Unicef pentru Bacău și Brașov. Desigur, noi suntem extremiști și încuiați la minte”.

Sondaj Unicef

Din mesajul transmis pe grupurile de părinți din cele două județe, acestora li se cere ca până pe data de 1 noiembrie 2023 să completeze cât mai mulți aceste chestionare, părinți și copii.

Citeşte şi: Zi decisivă pentru primari. Ordonanţa care interzice concertele şi festivalurile din bani publici, pe agenda Guvernului. Vineri se decide ieftinirea cozonacilor şi amînarea plăţilor câştigate în instanţe

La mijlocul lunii septembrie,  George Simion le-a spus tinerilor simpatizanţi ai partidului, la Şcoala politică de vară a AUR, care s-a desfăşurat la Neptun, că există un „curent global” care spune că „nu avem doar bărbaţi şi femei, cum ştim de la Biologie, şi avem alte 70 de genuri” şi fiecare poate să se identifice cum vrea, de „exemplu poţi să te identifici ca fiind un stâlp” şi a vorbit în acest context despre „o boală mentală”.

„Noi trebuie să învăţăm ce înseamnă echipă, ce înseamnă familie, ce înseamnă naţiune. Doar aşa o să putem avea o ţară şi mâine, pentru că dacă noi, generaţiile noastre nu se trezesc, în ritmul în care mergem, peste 15, 20, 25 de ani România nu o să mai existe. Nu sunt pesimist, văd cifre, văd realităţi şi dacă voi aţi ales AUR, să ştiţi că suntem probabil ultima şansă a naţiunii noastre să se opună curentului, curentului de distrugere a naţiunii noastre şi curentului global care ne învaţă că nu avem doar bărbaţi şi femei, cum ştim de la Biologie, şi avem alte 70 de genuri şi fiecare poate să se identifice cum vrea, de exemplu poţi să te identifici ca fiind un stâlp, nici bărbat nici femeie, şi dacă cineva te contrazice, asta este discriminare. Nu, de fapt asta este o boală mentală”, a declarat George Simion.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Schengen nu mai funcționează, aproape că nu mai există. Le-am spus liderilor europeni că prin aderarea României, spațiul Schengen ar deveni mai puternic”